20240427
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2020 november 25, szerda

A Szilícium-völgy covid19 utáni tevei.

Szerző: Szabó Klára forditása

- Kedves Zoli! / Egy tegnapi tényfeltáró híradó elejét fordítottam le, mert ezek teljesen meghülyültek. Az elején 3 téma van felsorolva, amiről a híradó beszél, az elsőt fordítottam. De azért érdekes, hogy Olaszban kezd változni az oltáshoz való hozzáállás, ahogy a 2. téma röviden írja ...

Olasz tényfeltáró híradó a jövő életünkről...2020.nov.24. / Olasz tényfeltáró híradó a jövő létünkről... 2020.nov.24.

eredeti forrás: https://www.youtube.com/watch?v=j5B7Gdm6RZo →

-Különböző olasz szakemberek érdekes vélemény különbségei a covid19 oltást illetőleg. Olasz oltás pártoló szakemberek megváltozott véleménye az oltásról, azt mondják, hogy ´óvatosan kell bánni ezzel az oltással´.

-A tracing kontakt app-ok, mint Immuni és mások, mindnek van valami nagy hibája, amelyek közül a legkomolyabb, hogy hamis eredményt adnak ki.

Silicon-valley vállalatai, amelyek ismertek, hogy melyekről van szó: Facebook, Twitter, YouTube, Amazon, Google és száznál több sturt-up, azon dolgoznak most, hogy milyen lesz a covid19 utáni világunk. És ezt egy beleegyező politikának köszönhetik, mivel az nem állít fel kritikát eme multinacionális cégek terveivel szemben, és amely cégek mindennap nagyobbak és hatalmasabbak lesznek a társadalom bármely ágazatában, köszönhetően ennek a politikai beleegyezésnek.

Erről most a riport:

"Vannak olyanok, akik azt akarják, hogy a változások minél hamarabb bekövetkezzenek, hogy azokat kezelhesse és ezen természetesen keressen. Változások, amelyek az utóbbi időben felgyorsultak."
De kikről is beszélünk?
A Szilícium-völgyben található nagy vállalatokról. Google, Amazon, Facebook több száz start up céggel együtt egy olyan világot alakítanak, amit teljesen behálóz a technológia. Olyannak tűnik, mintha egy disztópikus regényből lépne ki (dísztópia: Az utópia negatív változata. az ilyen társadalmakat általában elembertelenedés, elnyomó, totalitárius rendszerek uralma, természeti vagy társadalmi katasztrófa jellemzi, amely a társadalom drámai hanyatlásához vezet. Gyakran ínség, szegénység, elnyomás, erőszak, járványok, szennyeződések lépnek fel.)

A amerikai választások eredményeként létrejövő lehetséges irányváltás hozzájárulhat a felgyorsuláshoz, ismervén a kapcsolatot a demokraták és Szilícium-völgy között. Ezt a kölcsönös szimpátiát New York állam kormányzója Andrew Cuomo is megerősíti, aki nyíltan beszélt a Google központi szerepéről az élet és a városi területek újjá szervezésével kapcsolatban:

"Készek vagyunk és mindannyiunk benne van. Rájöttünk arra, hogy a változás nemcsak azonnali, hanem lehet a barátunk is, ha megfelelő módon jön létre."

Ezekkel a szavakkal írta le Erik Schmidtel a Google volt vezérigazgatójával történt találkozásait, akivel együtt kidolgoztak egy - a covid19 utáni időkre vonatkozó - tervet, különösen kihangsúlyozva a technológia állandó jelenlétét a társadalmi élet minden területén, az orvoslásban, távoktatásban, és a széles sávú kommunikációban.

Ez a 3 kulcsfontosságú elv volt az alaptémája ezeknek a találkozóknak. Gyakorlatilag Google az amerikai politika segítségével felforgatja a polgárok életét.

Az egészségügy gyakorlatilag a mesterséges intelligencia használatán alapul, távmunka azokon a területeken, ahol nem lehet a gépeket alkalmazni, és a végén egy - az 5G-én alapuló- állandó kapcsolat fenntartás az élet minden területén, hogy végtelen adatokat tudjanak elmenteni.

Google-n kívül a kormányzó a mindenütt jelenlevő Bill és Melinda Gates alapítványt is szándékszik bevonni,a mely a tervek szerint a jövő oktatásával fog foglalkozni. Első cél? Megszüntetni az iskolai épületeket, mert a jövőben az oktatás távoktatás lesz.

Nehéz felsorolni az összes dolgot, amit ez a terv magában foglal. Első kérdés, hogy ki fizeti majd ki ennek az általános technológiai innovációnak a költségeit?

Az új egészségügyi gépek árai, ha annak költségeit a páciensék viselik majd, akkor a jövő egészségügye egyre inkább egy VIP klubbá alakul és csak az vehet benne részt, aki meg tudja fizetni. Hogy fogják kezelni az új technológia miatt létrejövő milliónyi munkanélkülit, és hogy lehet megszüntetni az emberi kapcsolatot az oktatásban, amely a jövő generációja fejlődésének az alapvető szempontja?

Kérdések, amelyeket a politika megkerül, mint ahogy Cuomo is kritikátlanul elfogadja a multinacionális cégek terveit. A politika ilyetén marginális szerepe egy utolsó határozott aspektust vet fel: egyetlen állampolgár sem adott szavazatot ezeknek az amerikai privát multinacionális cégeknek, hogy újraszervezzék valamennyiünk életét.

Hozzászólás  

#1 A Szilicium-völgyLívia 2020-11-29 10:36
Mindössze annyit tennék hozzá a cikk tartalmához, hogy az amerikai elnökválasztási procedúra még javában tart, egyelőre korai lehetséges irányváltásról beszélni.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások