20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 február 25, péntek

Egység követelendő a menekültek fogadására...

Szerző: Madarász László

"Itt az ideje a nemzet teljes összefogásának! Aki ezt akadályozza, az hazaáruló, egyben szociálisan érzéketlen barbár!!! Ugyanis most nem gazdasági menekültekről van szó!!!"

Kérlek!

Miniszterelnök úr, T. "ellenzéki" összefogás!

Itt az ideje,h azonnali hatállyal felhagyjanak egymás nemtelen vádolásaval, és Hazánk egységesen álljon hozzá az ukrán menekültek fogadásának előkészítéséhez!

Nem vitás, Magyarországnak humanitárius segítséget kell adni a keletről érkező, valódi és nem gazdasági(!), menekülteknek! Ez pedig hatalmas teher az országnak! Viszont emberek vagyunk és segíteni kell! Ez az utolsó pillanat, ha a politikai pártok egyáltalán hitelesek akarnak maradni!

Egyébként is már látható,h az áprilisi választást, a kialakult helyzet miatt, el kell halasztani, így a politikai nemtelen további csatározás totálisan értelmetlen!!!

Valószinűsítem, egyelőre "csak" olyan menekültekkel kell számolni, akik egyfelől félnek az ukrán nacionalistáktól ( hadrafoghatók), és / vagy a háború borzalmaitól. Azután majd tömegével jönnek olyanok, akik közvetlenül a harci cselekmények miatt érkeznek!

Mire is gondolok? Az ukrán nacionalistáktól nem várható,h úgy járjanak el, mint 1916 decemberében a románok Bukaresttel kapcsolatban, akik inkább feladták a várost, mintsem az hatalmas háborús károkat szenvedjen! Vagyis az ukrán nacionalisták a városokban utcai harcokat folytatnak majd, nem törődve azzal,h azt a lakosság "szívja" meg! Mi tudjuk mit jelent mindez, hiszen 1944-1945 között, a Budapest erőd kapcsán lehet "némi" tapasztalatunk!

Majd az oroszok egyre nagyobb térnyerése után jönnek az ukrán nacionalisták is, akik már komoly veszélyt jelenthetnek Hazánkra, és egyben Európára is, hiszen úgymond nyugat, bár korábban biztatta őket, mégis cserbenhagyta Ukrajnát! (Nem mondom,h ebben nincs igazuk! Talán nem kellett volna az ukrán szélsőségeket nyugatról - amerikai érdekből - támogatni!)

Úgy a menekültek fogadása, mint majd az ukrán szélsösegesek elkülönítése, hatalmas kihívás ránk nézve! Nagyon gyorsan el kell kezdeni az egyeztetéseket az EU- val, mert ezt nem tudjuk egyedül megoldani! És nem katonai segítséget kérünk, hanem gazdaságit!!!!! Ahhoz viszont szükség van ellenzéki támogatásra, és arra,h az egyeztetésekben az ellenzék is részt vegyen!!

Ezen túlmenően kormány- és ellenzéki közös delegációt kell küldeni Putyinhoz, és meg kell tudni mi a szándéka a Sztálin által elfoglalt lengyel, román területekkel, amit az Ukrajnához csatolt és nem utolsó sorban Kárpátaljával? Magyarul; azok maradnak ukrán területek, vagy népszavazással kiválhatnak Ukrajnából, mint pl a Krím? Ez utóbbi esetben nem vitás mi lenne egy kárpátaljai többségében ruszinok és magyarok szavazatainak eredménye! Tudni kell,h a ruszinok mindig is ragaszkodtak a Magyar Királysághoz, II. Rákóczi Ferenc legkitartóbb hívei voltak, és az ukrán asszimilációs törekvések őket ugyanúgy sulytották, mint a magyarokat!

Ha az oroszok nem tekintik Kárpátalját Ukrajna részének, és ők szorgalmazzák az ottani népszavazást is, az új helyzetet teremt!!! Ez esetben az anyagi terhünk még hatalmasabb lesz, miáltal igen nagy szükség lesz az unió támogatására, de a többi külhoni magyar támogatására is! Ugyanakkor nem tehetjük meg az amit Antall, vagyis kötelességünk elfogadni a (most már) népszavazás eredményét!!! Mivel az albán többségű Koszovó kapcsán nyugat szorgalmazta-, majd elismerte annak függetlenségét, ha hiteles akar maradni önmagához, most sem tehet mást, nem írhatja felül egy esetleges Magyarországgal történő egyesülésről szóló népszavazást! De meg kell győzni őket, ami nem lesz egyszerű!!! Ehhez az ellenzékre is szükség lesz!

Persze mindeközben az ellenzék nem feledkezhet meg Orbán ellenőrzéséről sem! Azt hiszem mindannyian tudjuk miért!? De konstruktívan, tények és nem nemtelen vádaskodások alapján!!!!!!!

Itt az ideje a nemzet teljes összefogásának! Aki ezt akadályozza, az hazaáruló, egyben szociálisan érzéketlen barbár!!! Ugyanis most nem gazdasági menekültekről van szó!!!

Hozzáteszem: aki Ukrajna katonai-, vagy katonai felszerelésekkel történő megsegítésén gondolkodik, az a háború kiszélesítésében, elhúzódásában érdekelt! Azaz abban: még több ártatlan halott, még több földönfutó legyen!!!
(Ha egyetértesz velem, most kivételesen megosztod! El kell jutnia minden politikai tömörüléshez, mert csak így segíthetünk!!!)

Remélem segítség volt!
Üdvözlettel: Laci

Az írás olvasható a FB is ⇒ 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások