20240715
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2019 augusztus 31, szombat

4 jele annak, hogy nem ez az első földi életed!

Szerző: egyenesben.com

Mi is a reinkarnáció? - E szerint a spirituális meggyőződés szerint a lelkek elhagyják a testet annak fizikai halála után, majd egy másik fizikai test részei lesznek, „reinkarnálódnak", miután elidőztek keveset a szellemek világában. Egyesek Karmájuk enyhítéséért jönnek vissza, mások lelkük továbbfejlesztéséért, megint mások pedig azért, hogy mások fejlődését és kibontakozását szolgálják.

A reinkarnáció létezését pedig elsöprő mennyiségű tudományos bizonyíték támasztja alá.Honnan tudhatod, hogy volt-e már előző életed, vagy sem? Erre több lehetőség is van: pszichoterapeuta segítségével kérhetsz visszatekintést az előző életre, meditációs állapotban ösztönszerűen érezheted, hogy volt-e már egy életed, vagy egyszerűen pár jellemvonásodat elemezve következtethetsz erre.

Megtörténhet, hogy valóban volt még egy életed, és tulajdonságaidban mégsem találsz erre utaló jeleket. Ez alábbiak viszont nagy bizonyossággal jellemzik az idős lelkeket, érdemes hát átgondolni őket:

1. Jó emberismerő vagy

Már kiskorodtól fogva képes vagy az emberek viselkedése mögé látni. Pár perc után alkotni tudsz egy képet valaki jelleméről és életstílusáról, annak viselkedése alapján. Majdnem olyan ez, mint egy olyan program, aminek segítségével képes lennél letölteni más lelkek tulajdonságait. Ez azért van, mert előtte már találkozhattál olyan típusú személlyel, úgy is mondhatnánk, hogy a lelke archetípusával. Ez alapján pedig már ismerős számodra az egész jelleme, felfogása, gondolkodásmódja. Életeid során volt alkalmad több száz emberrel találkozni, így kevés olyan archetípus van, amit ne ismernél, vagy ne lettél volna vele kapcsolatban valamilyen formában.

Ez nem azt jelenti, hogy ítélkezel mások felett. Csak azt jelenti, hogy inkább megfigyelő típus vagy. Bulikban vagy összejöveteleken azon kaphatod magad, hogy néha körülnézel és elemzel. Figyeled az emberek viselkedését, reakcióikat, észreveszed a párbeszédek alatti energiaáramlást. Lehet, jobban is érzed magad távoli megfigyelőként, mint résztvevőként. Neked ez a természetes.

De más dolgok is világosabbak számodra. Ha valaki hazudik neked, azt tudod. Észreveszed az ellentmondást a szemeiben, energiamezejük változását, a megváltozott hanglejtést. Számtalanszor voltál már ilyen helyzetben, így nem vagy társadalmilag naiv, ha nem is volt még túl sok kapcsolatod az aktuális életedben. Mindig is nehezen befolyásolható voltál, mert látod az emberek igazi vágyait és szándékait. Egyszerűen ösztönösen érzed az embereket.

2. Szereted a magányt

Szeretsz magaddal lenni. Nem azért, mert szeretsz magányos lenni, hanem azért, mert jól esik az egyedüllét. Megelégszel azzal, hogy egymagadban légy. Szívesebben vagy egész éjjel egy mólón a csillagok alatt, mint buliban. Szívesebben lennél egyedül egy erdőben, mint egy bevásárlóközpontban. Ez nem azért van, mert remete vagy, hanem mert nincs szükséged a társadalomra ahhoz, hogy érvényesítsd öntudatod, hogy ki tudd nyilvánítani önmagad. Önértékelésed a magaddal és lelkeddel való kapcsolatodból fakad, nem pedig a rangi elismertségből vagy társadalmi státuszból.

Mikor először csöppensz ebbe az életbe, hajlamos vagy hanyatt-homlok a játékszabályok szerint élni és így felépíteni egy kényelmes életet. Ha már többször voltál itt, akkor már tudod, hogy az egész csak egy játék. És nem fáradozol többé a játékban maradásért.

Persze ugyanúgy jársz szórakozni és ugyanúgy szocializálódsz, mint mások, de ez számodra nem jelenti azt a fajta kikapcsolódást, mint másnak. Volt időd hozzászokni ahhoz, hogy emberek körül légy. Tudod, mit várhatsz. A nap végén akkor vagy elégedett és boldog, ha érzed a belső békéd, ami igazán belülről fakad.

3. Nem illesz be. Tényleg nem.

Bárhová mész, mindenhonnan kitűnsz. Iskola, munkahely, családi összejövetel. Egész életedben úgy érezted, nem illesz oda. Még most is barátkozol az emberi léttel, az is lehet, soha nem is fogsz hozzászokni. „Rendesen" viselkedni társaságban nehéznek tűnik, és egy értelmetlen beszélgetést folytatni egyenesen fájdalmat okoz neked. Néha nem is érted, miért viselkednek úgy az emberek, ahogy.

Kicsit olyan ez, mint az oroszlán esete, aki egész életében báránynak képzeli magát. Bárányként gondolkodik és viselkedik. Egy pár élet után viszont rájön, hogy ő bizony ennél több. Megismeri saját magát és felülkerekedik bárányságán. És egy új életben már természetellenes számára a bárányszerep, mert tudja, hogy ő oroszlán.

Te vagy az, aki a tudatos álmokról, az állatok jogairól és spiritualitásról kezdeményezel beszélgetést, amikor mindenki más az időjárásról és a sportról akar beszélni. Néha ők kezdeményeznek beszélgetést, mert érdekled őket vagy csak fejtörést okozol nekik, de általában te vagy az, aki mindig megtöri a társadalmi konvenciókat. De nem csak az érdeklődési köröd miatt lógsz ki a sorból.

Talán a leglényegesebb az, hogy nem is igazán tudod, hogy kell beilleszkedni. Talán próbáltad is már, de kínos volt vagy kudarcot vallottál. Ez rendben van. Nem is érted, hogy lehetnek egyesek olyan boldogok, mint az óvodások cukorkaosztáskor, és mesterkéltnek tartod a szokványos, helyénvalónak vélt dolgokat. Olyanokat csinálsz, amit mások „furának" tartanak, mint például meditálni egy köztér padján vagy esetleg megállni a parkoló közepén, hogy magadba szívd a Nap éltető energiáját, de csípős megjegyzésből is akad pár. Több furcsa szokásod van az átlagembereknél, de nem azért, mert különbnek akarsz tűnni, hanem azért, mert nem tudod, hogyan kell „normálisnak" tűnni.

4. Fejlett lelked van.

Az emberek gyakran kérhetnek tőled tanácsot, még ha fiatalabb is vagy náluk pár évtizeddel. Értékelik a véleményedet, mert jó rálátásod van a dolgokra és a korodhoz képest bölcs vagy. Anélkül, hogy egoistának tűnnél, jobban megérted és szélesebb értelemben fogod fel az élet kihívásait, mint mások. Talán ezért is vagy itt: segíteni másoknak elérni a céljaikat.

Mivel éltél már itt, tisztában vagy a türelem, őszinteség és önelemzés fontosságával. Amit más 10 év alatt tanul meg, az neked egy év alatt sikerül, mert a lelked sok mindent átélt már és fel tudja ismerni a jeleket. Lelki fröccsöt adni a szenvedőknek természetes dolog a számodra, mert mindig képes vagy együtt érezni velük, tudod, min mennek keresztül. Saját életedben is szembesülsz csapásokkal, de érett gondolkodással és kiegyensúlyozottan tudod őket kezelni. Hamar tanulsz az élet leckéiből és meghallod, amit az élet saját magadról tanítani akar neked.

És őszintén szólva, csak több bölcsességet és tapasztalatot szerzel azzal, hogy értékeled a világ dolgait. Nem igazán foglalkoztat a társadalmi státusz, a hírnév, vagy, hogy egy bájos és otthonos fészket varázsolj magadnak. Lelki fejlődésre vágysz, jobb emberré fejlődni és segíteni másoknak, hogy ugyanezt tehessék.
Ezt érzed a legtermészetesebbnek és legkifizetődőbbnek.

Forrás: egyenesben.com
Beküldte: Antal MIklós

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló