Magyar Megmaradásért

Nem adjuk fel

 

Szo2020Jul11

2013. Június 01., Szombat 21:45

Csendben visszavonulót fújt a Monsanto

Írta:  Bilkei Bora
Értékelés:
(11 szavazat)
Spanyolország, Portugália és Csehország kivételével az összes uniós országban megakadt a genetikailag módosított gabonákat előállító és azokkal kereskedő Monsanto óriásvállalat működése. A multinacionális óriás csendben arról döntött, hogy ezentúl nem költ újabb vizsgálatokra, fejlesztésekre, marketing stratégiákra, hogy elfogadottá tegye GM kukoricáját az elzárkózó európai piacon.

monsanto

„Európában a Monsanto csupán három országba szállít kukoricát, így a génmódosított takarmány aránya kevesebb, mint 1 százalék az egész kontinensen bevetett kukorica mennyiségéhez képest. Szabadföldi kísérletek csupán három országban zajlanak, így most már nem fogunk arra költeni, hogy megbarátkoztassuk a gazdálkodókat terményünkkel" – közölte Brandon Mitchener, a Monsanto európai és közel-keleti piacainak vezető munkatársa egy dániai jelentés kapcsán.

A cég igen nagy csöndben hozta meg a visszavonulásról döntését, sőt a vállalat azt sem tartotta fontosnak, hogy ezzel a nyilvánosság elé álljon.

„Döntésük egyáltalán nem meglepetés, amióta tudjuk, hogy a BASF leállt az európai biotechnológiai kutatásaival még 2012-ben és a Syngenta is hasonlóan döntött egy évvel korábban. Ez a folyamat az egész nemzetközi piacra komoly hatással lesz" – kommentálta az újabb kivonulást Klaus Sall MSc, aki több éve tanulmányozza a GMO iparral szembeni politikai megnyilvánulásokat és most stratégiai üzleti tanácsadóként dolgozik. Ő írta azt a dániai állapotjelentést is, amelyre a Monsanto európai vezetője is reagált.

A BASF, a Bayer és a Syngenta 2012-ben a génmódosított burgonya eladását adta fel, hasonló okokból, mint most a Monsanto - egyértelműen kijelenthetjük, hogy a csatát elvesztették az óriásvállalatok. Mindezek ellenére a zöldszervezetek továbbra is küzdenek a biotechnológiai agrovállalatokkal Európában, valamint a világ más részein is.

A Monsanto már 2011-ben elkezdett más területekre koncentrálni, miután érezte, hogy Európában igen nagy az ellenállás a génmódosított takarmányokkal szemben. Akkor úgy döntöttek, hogy inkább a hagyományos hibridekre összpontosítanak. A Monsanto ezen a területen évről évre növekedést ér el.

Bővebben >>>


Forrás: http://greenfo.hu/hirek/2013/05/31/csendben-visszavonulot-fujt-a-monsanto

Beküldte: Hajdu Éva

Megjelent: 2787 alkalommal

Hozzászólások  

 
Ignácz
#2 A viszakozás valós háttere!Ignácz 2013-06-04 21:08
Bárki, aki úgy gondolta, hogy GMO élelmiszerek, és a Monsanto, különösen, hamis "összeesküvés" Sz@r figyelembe kell vennie az oroszokat, aki figyelmeztetett tegnap, hogy ha az Egyesült Államok nem hagyja abba, hogy támogatja a Monsanto és GMO programja, elindul a világháború .
www. godlikeproductions .com/forum1/message2248341/pg1
GMO élelmiszerek nem élelmiszer a szervezet nem tolerálja.
www. theburningplatform. com /? p = 55122
Tavaly Franciaország kiadott egy átfogó tanulmányt hatását mutató etetés rats GMO élelmiszerek. Monsanto mindig nem tette lehetővé tanulmányok nyilvánoságra hozását 6 hétig, így Franciaországban volt egy hosszabb tanulmány a szabályok ellen. Minden a patkányon igen nagy daganatok és a rák jelentkezett és nem tudtak járni, mert a lábuk túl rövid lett. Az eredmény - Oroszország megállít minden GMO behozatalt.
Idézet
 
 
Norbert
#1 Hiszi a piszi!Norbert 2013-06-02 11:00
Picit ismerve ennek a maffianak a strategiajat,egy szavukat nem hiszem el.
Ha szepen nem megy majd becsempeszik!
Belekeverik a tobbi vetomag koze.
Aztan porzaskor majd a mehecskek elvegzik a piszkos munkat es a gazdak majd csodalkoznak mi a fene tortent a termenyukkel...
Megmondom a frankot,jomagam semmit nem veszek ami az usabol szarmazik!
Nehez idok jonnek rank olyankor amikor a palackozott vizrol is kiderul,hogy olyan adalekot kevernek bele mint a hamburgereikbe...
Idézet
 

Szóljon hozzá!

Biztonsági kód
Frissítés

Új írások

Jó honlapok

Látogatók

Hungary 69.2%Norway 1.2%
Romania 5.3%Canada 1%
United States 4%Sweden 0.7%
Ukraine 3.4%France 0.5%
Russian Federation 2.8%Switzerland 0.4%
Germany 2.3%Netherlands 0.2%
United Kingdom 2%Australia 0.2%
Slovakia 1.9%Kuwait 0.2%
Serbia 1.3%Italy 0.1%
Austria 1.2%Poland 0.1%

Today: 368
This Week: 2917
Last Week: 3995
This Month: 5832
Last Month: 25176
Total: 2433410

Belépés