20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2016 február 03, szerda

Amit Európa népei előtt elhallgatnak

Szerző: NJSZ

Magyarország tabudöntő szerepet játszott a migráció kezelésében – ezzel magyarázták a Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2015. december 5-én Budapesten a "Menekültjog és a migráció időszerű kérdései az Európai Unióban" címmel tartott egész napos nemzetközi konferenciáján az országot érő uniós kritikákat. (A konferenciáról rövidesen részletes tudósítást adunk közre.) 

Amit Európa népei előtt elhallgatnak

- a népvándorlás Damoklész kardja Európa felett

Orbán Éva tudósítása a Nemzeti Jogvédő Szolgálat migrációs konferenciájáról az előadások videóival (megjelent a Kapu c. folyóirat 2016. januári számában)

A Nemzeti Jogvédő Szolgálat 2015. december 5-én "Menekültjog és a migráció időszerű kérdései az Európai Unióban" címmel egész napos nemzetközi konferenciát tartott Budapesten. A kialakult helyzetről és a Magyarországot ért uniós kritikákról hallhattunk figyelemre méltó elemzéseket.

„Háború van" – a Hír TV tudósítása az NJSZ illegális bevándorlásról tartott konferenciájáról

2015. december 6., Hír Tv tudósítása nyomán

A Hír TV híradós tudósítása itt látható.

A konferencián előadást tartott a témában dr. Novozánszky Ilona ügyvéd – a Nemzeti Jogvédő Szolgálat elnöke, dr. Eva Mária Barki  ügyvéd - bécsi nemzetközi jogász,  dr. Zétényi Zsolt ügyvéd - a Nemzeti Jogvédő Alapítvány kuratóriumának elnöke, dr. Jánossy Mária los angeles-i ügyvéd, dr. Rob Verreycken flamand jogász, az Európai Parlament politikai tanácsadója és a  PEGIDA Belgium társalapítója, dr. Szmodis Jenő az ELTE Jogi Kar Jogbölcselet Tanszék adjunktusa , dr. Gerencsér György ügyvéd, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere és  dr. Gaudi-Nagy Tamás ügyvéd – a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője.

A rendezvényen levetítették többek között azt a dokumentumfilmet, amelyben először került széles körben bemutatásra, hogy Ásotthalom környékén miként zúdulnak be az illegális migránsok az akkor még ellenőrizetlen határon és miként birkózik az áradattal a Toroczkai László polgármester és a magára maradt település. (A polgármestert, aki először vetette fel a kerítést ötletét a Belügyminisztérium egyedüliként hagyta ki kitüntetéssel elismertek köréből, de ezt a Hegedűs Lóránt lelkész által vezetett Hazatérés Templom Gyülekezete nemrég "pótolta".) Az EP képviselő néhány idevágó felszólalása mellett megtekintette a közel száz résztvevő a nemzeti jogvédők által az akkor még megszállt Keleti pályaudvarnál készített felkavaró tudósítást.

Dr. Morvai Krisztina európai parlamenti képviselő azt hangoztatta: nemcsak az Iszlám Állam ellen kellene fellépni, hanem a szabadkereskedelemre épülő globalizáció és a fegyverkereskedelem ellen is. 

"Háború van. Szubverzív háború, burkolt háború, hibrid háború. És a migrációáradat ennek a háborúnak az egyik eszköze" – mondta Eva Maria Barki. Ezzel magyarázta a Bécsben élő nemzetközi jogász, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat együttműködő partnere az Európában kialakult migrációs válságot. Szerinte ez még csak a kezdet, a bevándorlás folytatódni fog, Magyarország viszont időben felismerte a problémát és elsőként tett ellene.

„Azt szokták mondani például Brüsszelben, hogy bevándorlási kérdésekről, migrációról az ember csak a konyhában, csak a saját házastársával vagy legbizalmasabb ismerősével beszélhet, hiszen ha kitudódik, hogy ő valamiféle politikailag inkorrekt nézetet vall, akkor a munkahelyéről eltávolíthatják, és így tovább. Ez most megváltozott, tehát Magyarország hatalmas tabut döntött meg azzal, hogy erről lehet beszélni, lehet őszintén beszélni, nyíltan beszélni és hát ez sokakat nagyon zavar” – fogalmazott dr. Morvai Krisztina. Ezzel a zavarral magyarázta az EP képviselő, hogy a napokban egy brüsszeli civil szervezet – az Európai Bizottság jóváhagyásával – aláírásgyűjtést indított a magyar kormány ellen. 

A polgári kezdeményezéssel Magyarország uniós szavazati jogát akarják felfüggeszteni. A kormány közben a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását támadta meg az Európai Bíróságon. „Megmondom őszintén, jogászként szomorú ilyet mondani, de nem hiszek ennek az eljárásnak a sikerében. Jó és fontos, hogy benyújtotta Magyarország és Szlovákia, de hát maga a rendszer nem fog más döntést hozni szerintem, mint amit egyébként a rendszer meghozott már, hogy szét akarják teríteni  kvótákkal az illegális bevándorlókat, a külső határok megvédése helyett. Itt összefogásra, ellenállásra van szükség és meg kell szervezni a közép-európai népek olyan összefogását, amellyel meg lehet menteni és meg lehet védeni Európát olyannak, amilyennek megálmodták őseink” – nyilatkozta dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője. 

A konferencia előadói szerint a problémát a gyökerénél kell kezelni. Például azt kellene tisztázni, hogy kik és miből finanszírozzák a menekülthullámot elindító Iszlám Államot. 

Dr. Morvai Krisztina nemrég erre írásban kérdezett rá az Európai Bizottságnál. A most megjött válasz szerint - amelyet a nemzeti jogvédő ismertetett a konferencián - az EU-nak ezt nincs hatásköre felderíteni, a kérdéssel csak tagállami szinten lehet foglalkozni. (Az IÁ által gerjesztett és Európát fenyegető illegális migráció és az EU határainak védelme ügyében viszont megvonnák a tagállamoktól a védekezés jogát.) Közölték: "a Bizottság általános ismertekkel rendelkezik az Iszlám Állam bevételforrásairól, köztük az olajértékesítésről. Az Iszlám Államtól olajat vásárlók vagy a szervezetet egyéb módon pénzügyileg támogatók kilétéről ugyanakkor nincsenek információi." 

Dimitrisz Avramopulosz migráció ügyi biztos kijelentette válaszában " a terrorizmusfinanszírozás gyanúját nemzeti szinten kell jelenteni a pénzügyi információs egységek felé, akik azt követően határoznak a megfelelő további lépésekről. A terrorizmusfinanszírozással vádolt személyek ellen a nemzeti bíróságok indítanak eljárást. Az EU nem rendelkezik hatáskörrel arra, hogy a terrorizmusfinanszírozáshoz kapcsolódó egyedi esetekbe beavatkozzon."

A konferencia utolsó részében a résztvevők kérdéseire válaszoltak az előadók, illetve a résztvevők (többek között Budaházy Edda, Budaházy György, Gonda László, Reiner Péter) maguk is elmondhatták álláspontjukat erről a létfontosságú témáról.

*

az elhangzott előadások itt tekinthetők meg, köztük többek között Éva Maria Barkié, Morvai Krisztináé, Novozánszky Ilonáé, Zétényi Zsolté és Gaudi-Nagy Tamásé.)

Forrás: http://gaudinagytamas.hu/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások