20240625
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 március 18, péntek

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat provokációt készít ...

Szerző: Pokol a földön

Bizonyosan tudjuk, hogy a nyugati országok támogatásával az Ukrán Biztonsági Szolgálat provokációt készít elő mérgező anyagok felhasználásával a civilek ellen.

Az orosz védelmi minisztérium tájékoztatója

▪️A Luganszki Népköztársaság offenzívát fejlesztő csapatainak csoportosítása több irányból halad előre Szeverodonyeck belsejében.

▪️A Donyecki Népköztársaság egységei Marjinka elfoglalásáért harcolnak. Az előrenyomulás 2 kilométert tettek meg.

▪️Március 16-án reggel nagy pontosságú, nagy hatótávolságú fegyverek támadták Ukrajna katonai infrastruktúráját. A csapás következtében Vinnyicában kommunikációs, továbbító és kapcsoló csomópontok váltak működésképtelenné.

? A nap folyamán az Orosz Légierő légi és légvédelmi eszközei lelőttek 1 ukrán Mi-24-es helikoptert Sarany, valamint 6 pilóta nélküli légi járművet.

✈️? Az operatív-taktikai és a hadsereg légiereje az Ukrán Fegyveres Erők 34 katonai eszközét találta el. Köztük: 1 többszörös rakétakilövő rendszer, 3 parancsnoki állás, 1 elektronikai hadviselési állomás, 7 lőszerraktár és 19 katonai felszerelést koncentráló terület.

? Összesen 180 repülőgép és helikopter, 166 pilóta nélküli légi jármű, 1367 harckocsi és egyéb páncélozott harcjármű, 132 többszörös rakétaindító rendszer, 502 tábori tüzérségi és aknavető, valamint az Ukrán Fegyveres Erők különleges katonai járműveinek 1156 egysége semmisült meg a művelet során.

▪️A provokáció célja, hogy Oroszországot azzal vádolják, hogy vegyi fegyvereket vet be Ukrajna lakossága ellen.

▪️Hivatalosan szeretném leszögezni, hogy az orosz fegyveres erők különleges katonai műveletben részt vevő egységei nem rendelkeznek vegyi lőszerrel.

▪️Az Orosz Föderáció, az Egyesült Államokkal ellentétben, már régóta teljesíti nemzetközi kötelezettségeit azzal, hogy teljes mértékben megsemmisítette az összes vegyifegyver-készletet.

▪️Az ukrán nacionalisták mérgező anyagokkal történő provokációinak megelőzése érdekében a felszabadított területen tartózkodó orosz katonák a veszélyes tárgyakat ellenőrzésük alá vonják és gondoskodnak azok biztonságáról.

▪️ Hozzáteszem, hogy az Ukrán Nemzeti Gárda 4. dandárjában általunk zsákmányolt harci dokumentáció között van egy részletes térkép Ukrajna területéről a rajta tárolt tárgyakkal és a mérgező anyagok típusaival. Ezért az Ukrán Biztonsági Szolgálat minden olyan provokációs kísérlete, amely mérgező anyagok felhasználásával történik, fel fog derülni.

❗️Már többször említettük a tényeket a nacionalisták atrocitásairól, amelyekkel a civileket terrorizálják bármilyen engedetlenség vagy a települések elhagyására tett kísérlet miatt.

▪️A mai napon a kijevi rezsim összes propagandaforrásán elterjedtek a Csernihovban megölt civilekről készült felvételek, akiket állítólag "orosz katonák lőttek le". Azt állították, hogy az áldozatok állítólag kenyérért álltak sorba.

▪️Hangsúlyozni szeretném, hogy Csernihovban nincsenek orosz katonák.

▪️Az orosz fegyveres erők minden egysége Csernihovon kívül tartózkodik, utakat zárnak el, és nem folytatnak semmilyen támadó akciót a város ellen.

▪️Az ukrán propagandisták által sokszorosított videofelvételeken nincs nyoma lőszerrobbanásnak. A közeli épületek minden ablaka sértetlen. A falakon nincs sérülés, a földön nincs más robbanás nyoma.

▪️Az összes halott - az ukrán nacionalisták terrorjának áldozatai vagy ezek a videofelvételek - tehát az Ukrán Biztonsági Szolgálat egy újabb színtere. Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy az ukrán internetes forrásokkal egyidejűleg ezt a hamisítványt az Egyesült Államok ukrajnai nagykövetségének hivatalos oldalain a közösségi hálózatokon mindenféle ellenőrzés és bizonyíték beszerzése nélkül tették közzé.

▪️Maga a nagykövetség ugyanakkor, mint tudják, már átköltözött Kijevből, Lvovba. És nem veszi észre, hogy az orosz katonák több száz tonna humanitárius segélyt szállítanak és osztanak szét a csernovai régió lakóinak a nacionalistáktól felszabadított településeken.

Hozzászólás  

#2 Kijev hamis zászlós műveletekre készül nyugati diplomáciai létesítmények ellenR Zoltán 2022-03-20 07:47
A nacionalista kijevi rezsim hamis zászlós műveletekre készül az Egyesült Államok és nyugati országok diplomáciai objektumai ellen Lvivben (Lembergben) - állította Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivője szombaton.

Konasenkov szerint Kijev így akar nyomást gyakorolni a NATO-ra, hogy a továbbiakban is fegyverekkel támogassa a kormányt, és hozzon létre repüléstilalmi zónát Ukrajna fölött. A szóvivő állításait nem támasztotta alá bizonyítékokkal.

Ukrajna többször vádolta már azzal Oroszországot, hogy valótlanságokat terjeszt állítólagos tervezett provokációkról, aztán saját maga hajt végre hamis zászlós műveleteket.

Még az ukrajnai háború február 24-i kezdete előtt több nyugati állam elköltöztette diplomáciai személyzetét Kijevből. Sok országnak jelenleg a nyugat-ukrajnai Lvivben állomásoznak diplomatái.

Bővebben:

hirtv.hu/.../...
#1 Orosz Védelmi Minisztérium: Az ukrán nácik terrortámadást terveztek LvivbenR Zoltán 2022-03-19 20:04
A védelmi minisztérium hivatalos képviselője, Igor Konasenkov vezérőrnagy elmondta, hogy az Azov-zászlóalj* nácik tervei között szerepelt egy terrortámadás Lvovban az Egyesült Államok és más külföldi országok diplomatái ellen.
'
Konasenkov szerint a nácik mindent az orosz hadsereg célzott támadásaként akartak bemutatni. Erről az osztály napi tájékoztatóján beszélt.

www.pravda.ru/news/world/1691697-terakt_vo_lvove/

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások

Honlap ajánló