20240418
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2010 március 30, kedd

Kettős állampolgársági vitához! + két levél

Szerző: Charles Sucsan

Az ilyen kijelentések csak olyanoktól jöhet, akik  teljes szolgálatba vannak a jelenlegi világrendel és föleg az erőszakos és diktatórukus  machiavelista módra felépített EU rendel. Ezért képtelenek, vagyis nem hajlandók alkotó megoldásokat feltalálni a most már türhetetlen Trianoni átok beszüntetésére.

Kettős állampolgársági vitához! + két levél

Martonyi János, Magyar Rádiónak adott interjú, 2000 júliusában:

 “A kettõs állampolgárság kérdésérõl már folytattunk a véleménycserét, én magam is elmondtam a véleményemet többször is. Automatikus, mindenkire kiterjedõ állampolgárság adást én nem látok megvalósíthatónak különbözõ okokból.”
"A kormány, korábbi felfogásával ellentétben, határozottan deklarálta, hogy nemcsak Magyarország tartozik felelõsséggel a határon túli magyarokért, hanem az ottani magyar szervezetek is Magyarországért. Tudomásul kell venniük az anyaország nemzeti érdekeit, így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket, ezért aligha lehet szó a kettõs állampolgárság bevezetésérõl, illetve autonómiák kiharcolásáról."


"így NATO- és EU-tagságát, s az ezzel járó kötelezettségeket, ezért aligha lehet szó a kettõs állampolgárság bevezetésérõl, illetve autonómiák kiharcolásáról."

Az ilyen kijelentések csak olyanoktól jöhet, akik  teljes szolgálatba vannak a jelenlegi világrendel és föleg az erőszakos és diktatórukus  machiavelista módra felépített EU rendel. Ezért képtelenek, vagyis nem hajlandók alkotó megoldásokat feltalálni a most már türhetetlen Trianoni átok beszüntetésére.

Martonyi szerint: így a magyarság fogadja el a sorsát az EU-n belül, aki nem engedi a nemzeti azonosság védelmét kolektívan az elszakitott területi magyarságnak semilyen formába. Hihetetlen, hogy egy józan ésszel gondolkodó ember ilyesmit elfogadjon. Kétségtelen, hogy a kettős állampolgárság jogi kihatása labilissá teszi a kettős állampolgárság  gyakorlatát az elszakitott területeken, vagyis csak akkor lehet jogerős, ha az illető annak a védelme alá helyezi magát, de akkor mint idegen állampolgár él  az adott állam keretein belül. Ebben az esetben, az adott állam dönthet a sorsán több formába. Persze lehet kettős állampolgársága az elszakitott területeken élő magyarnak, mint ahogy lehet minden idegenben élő vagy születet magyar leszármazottnak, de annak érvényesítése csak a magyar állam területén belül lehetséges.

 Ha pedig egy USA születésü magyar leszármazott magyar állampolgársága alapján kér magyar útlevelet, nem utazhat ki, be USA-ból, vagyis kimehet de nehezen jöhet vissza. Ezért a magyar állampolgárság vagyis kettős állampolgárság előnyei nem olyan egyszerüek. Persze statisztika szempontjából arra jó, hogy igazolja mennyi a  magyar nemzet létszáma és más önérzeti megnyugvást.

Az idgen területeken élő magyarok állammpolgárságát nem kötelesek elismerni az államok, ahol ilyenek élnek, ha csak nincs bilaterális megegyezés az államok között. Az ilyen megegyezést csak a magyar kormány harcolhatja ki. Az azt jelenti, hogy a magyar kormánynak minden szomszédországgal meg kell egyeznie a területükön élö magyar állampolgárok gyakorlati ssztáuszukról. Nem lehetetlen, ha megvan a jóindulat mindkét részről, azonban a helyzet erre nem mutat lehetőséget egyenlőre.

Közbe a magyarság sorsa csak romlik az  elszakított területeken, tehát akkor mi a tendő ebben a helyzetben ???

Először is felszólitani az EU vezetőséget, hogy változtassák meg az alkotmányukat, hogy  biztositsa a kölönböző nemzeti azonosságokat a területükön élő nemzetiségeknek. Persze ezt már hivataloson visszutasították. Mégis meg kell kisérelni az új viszonyok érvelésével. Nem könnyű feladat, ami az eredményt illeti. Természetesen ez még nem oldhatná meg a magyar nemzet területi egyesítésének szükségességét, de mondjuk lehetővé tenné az autonómiákat, amitől retteg az EU vezetőség.

Végülis akárhogy nézzük a magyar nemzeti probémát, amit okozott Trianon, nem marad hátra mint annak a Diktátumnak a felülvizsgálási követelése, igazságszolgáltatás érdekébe. Ez, azonban egy eddig elódázodott kemény harcot követel a magyarságtól. A kérdés, hogy erkörcsileg van e olyan erős, hogy elődeikhez képest harcoljon nemzete és hazája érdekében ???

A választások erre választ adnak. Ezért fontos a vita a kettősállampolgárságról, hogy minden szavazó tisztába legyen, kik lesznek azok, akik ezt a harcot vívni fogják. A jelek szerint nem a Martonyiak!

Charles Sucsan
Montréál, Kanada

**************************************

Két válaszlevél erre a körlevélre: >Zoli<

March 29, 2010 6:50 PM
Tisztelt Szucsán úr!


Szeretnék néhány meglátást továbbítani az alábbi fejtegetéshez, és néhány felvilágosítást adni magamról.
A Magyarok Világszövetsége (MVSZ) tagja, tisztségviselője, vagyok, kettős állampolgár, és a 2004. december 5i állampolgárságra megadott, külhonban engedéyezett szvavazás első ausztráliai, Canberrai, Magyarországról kinevezett szavazóbiztosa. Azt megelőzően aktivan vettem rész Ausztrália-szerte a szavazást megelőző aláírásgyűjtésekben, majd a magyarországi kampányban, utcákon és aluljárókban osztogattam a szórólapokat. Megfigyeltem a társadalom  - azaz az utca embere - az eseményre vonatkozó reagálását.
 
Valamennyien ismerjük a kormány akkori szégyenteljes reakcióját, ugyanakkor az ellenzék álláspontja is nyilvánvaló volt.
 
Az elmúlt években tőlem telhetően, a kettős állampolgársággal kapcsolatosan, minden adatot, megmozdulást figyelemmel kísértem, és a következő megállapításokra jutottam:
 
1.    Azok a csonka-Magyarországon élő magyar állampolgárok, kiknek hozzátartozójuk él a Trianoni diktátummal elszakított területeken, egyetértettek a kérelemmel, bár sokukat megingatott a kormány aljas hozzászólása (23 millió román, stb.), és a halkszavú ellenzék erőtlen bólogatása.
A szavazás eredménye ismeretes mindannyiunk számára!
Az első elkeseredett, Romániából Ausztráliába menekült magyarral együtt sírtam.
 
2.    Röviddel ezután megdöbbenve álltam a jelenség előtt, hogy Orbán Viktor ellenzéki párt elnök éppen Erdélyt tűzte ki célpontúl a Fidesz területnövelő kampányának:, szinte hallani sem lehetett másról, mint az évente Tusnádon elhangzott "világrengető" politikai villámjai csattogtatásáról, míg Magyarországon a 2006os veresége miatt a hangját sem lehetett hallani. Ment ez egészen odáig, amíg Erdély, a Székelyfüld magyarsága ébredezni kezdett az ottani Orbán-csatlósokkal szmben. Ez az akciója másra sem volt jó, mint megosztani az ott élő magyarságot is. Ekkortájt sokat tartózkodtam Erdélyben: saját tapasztalatról beszélek.
 
3.     Mára változott a politikai helyzetkép: elkerülhetetlen a Fidesz-Orbán kormányra jutása, hanem a 8 év semmittevése majd meghozza részükre is a negatív eredményt, mint amiben a nemzetet hagyták részesülni. Ezért, megint csak nesze-semmit-fogd-meg-jól valamit igérgetett, azt sem tisztánlátással, hanem erősen ködösítve. Tudatosan, így akarja megszerezni az elszakított területeken élő magyarság itthonélő, szavazati joggal rendelkező, rokonai, szimpatizánsai szavazatát. Ebből törekszik politikai előnyre, 2/3 többségre, pedig ezidáig is sikerült minden kormánytervezetet létrehozni Fideszes gombnyomásokkal.
Martonyi fejtegetése pedig nem egy nemzetközileg is elfogadható bejelentés.
 
Nincs más lehetőség, mint az MVSZ által kidolgozott petíció világszerte történő támogatása.
Az MVSZ a peticíó szövegét kozzéteszi a www.mvsz.hu honlapján is.
 
Tisztelettel
F. Zs.

M.

****************************************

den 30 mars 2010 07:37

Fogalomzavar mi a szavazas mi a nepfenseg es mi nem az

Tobb fogalomzavar van ezekben az irasokban ami bizonyitja hogy nem csak rendszervalatasra es kommunistatalanitasra lett volna szukseg husz eve akar Nemetorszagban denacifikaciora  hanem elsosorban az agyak rendberakasara  a fogalmak tisztazasara  es a kommunista agyroncsolas megszuntetesere.
 
Az egyik legrosszabb kirivo pelda az hogy ezt a bornirt hazugsagot szajkozza mindenki Otthon es vilagszerte hogy a kettos allampolgarsagi nepszavazas megbukott. Hogy ekkorat hazudjon es tevedjen valaki ahhoz ket dologra van szukseg megpedig matematika imbecillizmusra amelyik szerint a tobb az kevesebb MIKOR TOBBEN SZAVAZTAK A KETTOS ALLAMPOLGARSAGRA mint ellene. Masodszor ez a felfogas hogy nem szavaztak elegen. ez marhasag. Ha a lakossag nem szaz szazaleka megy el szavazni hanem csak tiz szazaleka sot ha egy szazaleka AKKOR IS ERVENYES A SZAVAZAS.
Ez csak azt mutatja hogy egy allamterrorista kommunista naci zsarnoksagfuggo agy csinal ugy mintha gondolkozna de gondolkozasra keptelen agymosottsaga miatt.  Csak egy kommunista egypartban gondolkozo monolitikus szornyeteg kovetelheti meg az ismert kilencven kilenc szazalekos valasztasi vagy szavazasi eredmenyt a szaz szazalekos szavazas kenyszerrel egyutt.
 
Szo sincs szabadsagrol plane az elmaradas vagy a labbal valo tiltakozas lehetosegerol. Egy zsarnoksagban mindenkinek meg a haldoklonak is kotelezo szavazni. Ez a mentalitas kovetel meg egy keptelen legbolkapott idiota szamot hogy szavazas nem ervenyes ha mittudem hany szazalek nem ment el szavazni. Egy demokraciaban azok a szavazatok szamitanak amiket leadtak lett legyen a lakossag elenyszo szama a resztvevo.
 
Nagyott nevettem a furcsa veletlenen hogy amikor Chirac Chretien Bush Schroeder Tony Blair voltak megvalasztva a vilag vezeto demokraciaiban majdnem mindegyik pontosan 22.5% tamogatottsagot elvezett es emlekszem Blair vigyorgo orcajara a hatalmas gyozelme okan. Hogyan volt ez lehetseges?
Merta valaszto polgarok fele ment el szavazni es a szavazok 40%a  szavazott egyik masik allamfore.
ES SENKI NEM MERESZE:LTE MEGKERDOJELEZNI A VALASZTASOK LEGITIMITASAT ES A GYOZTES KORMANY JOGAT A KORMANYZASRA.
Igy mukodnek a sikeres es stabil demokraciak valojaban 22.5 %os tamogatottsaggal!!!!!!!!!
Az ellenfelek persze kevesebb szavazatot kaptak mit a varazsos 22.5%.
 
Szakmai es szakszerveszeti valasztasok alkalmaval az ot szazalekos reszvetel nagy siker altalaban.
 
Ez nem igy mukodik a kommunizmus es elotte a nyilas kormanyok otven eves agymosasa a demokratikus elvek es szokasjogok ismeretenek mellozese es hianyossaga miatt. Ezert fordult elo az a keptelen alkotmanyellenes borzalom Magyarorszagon hogy az utolso elotti valasztast Orban megnyerte es atadta a gyoztes helyet a vesztes  partvezernek aki csak masodik lett kepviselok szamaban. Erre egyiknek sem volt joga mert  a  magyar valasztopolgarok a Fideszt valasztottak meg nem a szocialistakat. Tehat egyiknek sem es Madlnak sem volt halvany goze sem hogyan is mukodik egy demokracia egy parlamentaris tobbpart rendszeren alapulo alkotmanyos allamforma.
A kommunizmus egypartrendszerenek abszurditasa es berogzott torvenytiprasainak tulelesevel lehet csak magyarazni ezt a keptelen gyalazatot hogy a gyoztes vesztett es a vesztes gyozott.
 
Kanadaban tobb eve hatalmon van egy nagyon jol mukodo legalabb is abbol a szempontbol hogy az allam es a kormany legitimitasat senki sem mereszeli kerdore venni kisebbsegi kormany amelyikben a legnagyobb part vezere alakitott kormanyt MERT KORMANYT CSAK O ALAKITHATOTT MAS NEM mert ra szavazott a szavazopolgarok tobbsege. Alkotmanyellenes es torvenytelen volna ha mas valakit kerne meg az allamfo kormanyalakitasra.
 
Madl alkotmanyelenesen es torvenytelenul es antidemokratikusan viselkedett amikor a vesztes Medgyessyt szolitotta fel kormanyalakitasra. Ehhez nem volt joga sem Madlnak sem Orbannak sem Medgyessynek. Mert egy demokraciaban a nepakaratnak kell megvalosulnia es a magyar nep tobbsege tobb kepviselot valasztott meg a Fidesz mint a Szocialista partbol. Tehat senkinek az egen es a foldon nem volt joga a magyar nep akaratat meghiusitani. Igy nez ki egy  fel evszazad demokraciajanak  hianya es a  zsarnoksag agyroncsolasa. A gyoztes vesztett a vesztes gyozott az elvtarsak szerint.
 
 
Ugyanez a helyzet nepszavazas eseteben. A lehnagyobb szavazatot elero part vagy felvetett kerdes gyoztese gyozott nem e vesztes. A nepszavazast a kettos allampolgarsag NEM VESZTETTE el hiaba van errol meggyozodve a politikai tudomanyban jaratlan es a demokratikus szabalyokkal koszono viszonyban sem levo publicistak politikusok es kozosseg.
 
 Ez olyan vicc minta ketto neha egy neha harom maskor negy. Nem es nem es nem. Igenis van egy szamsor amelyik emelkedik gyarapszik  es ez szamsor egy ketto harom negy stb.
Valaszatas szavazas nepszavazas eseteben a nagyobb szamu szavazat gyoz. Ezt meg egy kommunistanak vagy nyilasnak is el kene fogadni nemhogy egy demokratanak.
 
TEHAT A KETTOS ALLAMPOLGARSAGI NEPSZAVAZAST megnyertuk nem veszitettuk el. Mert tobben szavaztak mellette  mint ellene, Ilyen egyszeru az igazsag es a valosag megha a Part mast is hazudik es altat es butit es lehetetlenne teszi egy igazi demokracia mukodteteset.
 
Ismetlem olyan legbolkapott hazug kriteriunmokat kiagyalni hogy csak ennyi es ennyi szavazott tehat a szavazas ervenytelen  a monolitikus egypartrendszer es betonagyu hibbantak tevedese.
 
Most lesz a nyaraloi kis falucskamban egy nepszavazas koltsegvetes megszavazasa es valasztas. A szetszort videk parezres lakossagabol csak par tucat fog megjelenni ha szaz volna az mar isteni csoda lenne.Termeszetesen aki el akar jonni az eljon aki elmarad azt nem erdekli vagy ugyanolyan szazalekban helyeselne mint a megjelentek az inditvanyokat. Tehat a dontesek torvenyerejuek lesznek ha csak tizen jelennek is meg. Akkor minden dontes az o kezukben van es kesz. Es ez szabalyos torvenyes alkotmanyos es helyes.
A magyarok ezt nyolcszaz even at tudtak es gyakoroltak de az utolso otven mar hetven ev agymosasa
kipusztitotta agyukbol a demokratikus reflekszeket.
 
Tehat politikai tudomanyok tortenelem magyar tortenelem angol tortenelem Aranybulla Magna Carta ismereteben es a demokratikus gyakorlatok gyakorlasaval lehet csak elsajatitani a helyes demokratikus gondolkozas es gyakorlat alkalmazasat.
Zsarnoksagbol egypartrendszerbol nem lehet demokraciat alkotni kutyabol nem lesz szalonna es hianyos agybol nem lesz mukodo kimuvelt nepkepviseleti fo.
 
Ilyen perverz torzitasokkal nincs ertelme semmilyen nepszavazasoknak mert ugy csurik csavarjak hamisitjak az elvtarsak hogy az igazsag soha nem gyozhet es a nepakarat sohe nem valosulhat meg.
 
Az agyakat kell kicserelni kimosni kitisztitani a terrorallam l es a zsarnoksag torzulasait betegsegeit.
 
JS


Hozzászólások megtekintése a régi honlapról

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások