20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2018 november 03, szombat

2008-as figyelmeztetésem

Szerző: Gavallér János

Már elhitték. A politikusok olyan emberek, akik a pénznek, hatalommániás vágyaiknak mindent elhisznek, párttagok.

A legvallásosabb vak emberek, akik a sajtó illúzió ringató híreinek bedőlve össze-vissza nyilvánosan fantazmagóriáznak. Hogyan is kezdődik egy nyilatkozat? – A realitásokat figyelembe véve...azt tudom mondani, ...- és itt elkezdődik egy hatalmas képzelgés, ami azt hivatott alátámasztani, hogy az a párt, amelyiknek tagja az épp nyilatkozó, milyen nagyon jól tudja az ország szekerét előbbre vinni. Idestova húsz éve, ezt állítólag demokratikus keretek között teszik.

Van-e és kell-e lenni következményeinek annak, ha az ember valamit rosszul csinál?

Számunkra, egyszerű emberek számára a legkisebb hiba is egzisztenciavesztéssel jár, mert a gazdasági berendezkedésünk alapján (kapitalizmus) nem megengedhető, hogy a beosztott selejtet gyártson, vagyis a gyakorlat szerint kirúgnak. A legújabb kori történelmünk, viszont arról árulkodik, hogy létmeghatározó értelmiségünk egyre több hibát követ el, következmények nélkül, vagyis saját zsírosbödöne annál nagyobb, minél több hibát halmoz fel a társadalom számára. A közösből gyorsan és minél nagyobbat markoltak.

Elhitték, hogy a társadalmi átalakulások mindennemű erkölcsi tartás és következmények nélkül végrehajthatók. Tévedtek. A felismerés ugyan még nem jutott el problémahalmozó tudatukig, de már a társadalmi tudatalatti (a morál) lázad!

A legtoleránsabb népek élhetnek hazánkban, mert eltűrik, hibát hibára halmozó közszereplők tevékenységeit. Figyelmeztetném társadalmunk nyakán kígyózó paraziták siserihadát, hogy a mindenkori helyzet előidézői és a mindenkori helyzet felelősei, így a kialakult viszonyok pontos és reális értelmezése nélkül csak a bajok burjánzását képesek indukálni!
A kialakult helyzet szerint nincs olyan gazdasági fejlődés, amely képes az adósság csapdából úgy kilábalni, hogy közben elviselje a tekintélyelvű társadalmi túlkapások rendszerét. Mert mint minden hazánkban élő gondolkodó egyén tisztában van azzal, hogy korrupción hízott elitünk képtelen és nem is hajlandó másképp ellátni a közszolgálati teendőit, mint cserébe pereputtyát zsíros állásokba ültetve, az összeköttetési tőke felelőtlen burjánzását elősegítse. A gazdaság, így viszonyelvűség alapján, azokat a szereplőket részesíti a médián keresztül (a reklám megbízásokat csak az elkötelezettek kaphatják) előnyben, akik fizetségként hajlandók a tényeket csak bizonyos szemszögek alapján bemutatni. Szervezettsége révén, viszont a volt társadalmi berendezkedés elitje, vagy annak túlburjánzott kapcsolati tőkéje tudta magához ragadni a gazdaságot és most e rétegnek kellene társadalmi konszenzusra jutnia a rendszerváltás veszteseivel.
Hangsúlyoznám uraim és hölgyeim, hogy a hibákért egyszer valakiknek felelni kell!

Szóval az ország szekerét úgy megrakták, hogy a nép képtelen kimozdítani holtpontra juttatott cítéletét, nem érez és nem is, érezhet azért felelősséget, amit nem ő követett el. Dugják össze buksijukat, és amennyiben folytatni akarják elfogadhatatlan életvitelüket, járjanak közre a mindenható-pénzoligarchiáknál, hogy engedjék el az állam adósságait, vagy bárminemű történés léleknyomorítással ér fel és mint ember ellenes cselekedet felmenti az önvédelmi mechanizmusát életbe léptető társadalmat.

Már elhitték, uraim és hölgyeim, hogy megtörtént a rendszerváltás, nem, még nem történt semmi a nép lélekvilágában, sőt, még most fog csak elkezdődni!

2008.09.04.

Gavallér János

kiemelések: >Zoli<-tól

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások