20230127
Last updateK, 24 máj. 2022 4pm

rovas logo

2019 május 25, szombat

Mégis lehet megoldás !

Szerző: v. Kövér György

„Mikor fogja végre megérteni a magyarság, hogy nem pártokat kell  építeni, csak visszatérni a hagyományos társadalomszervezéshez?" - Dr. Bene Gábor

Valaki elgondolkozott azon, hogy miért is van az a nagy bérkülönbség a nyugati és a kelet-európai államok  között?

A nyugat vajon   miért  fejlettebb, miért  gazdagabb  mint mi?  

Ám nem csak a nyugat van előttünk! Az egykor általunk befogadott tótoknál, vagyis a mai szlovákoknál miért magasabbak a bérek, mint nálunk? Lassan már a románok is (!) felülmúlnak bérszínvonalban minket.  A GDP is lényegesen magasabb. Talán a nyugati és az ún. utódállamok népe okosabb lehet, mint mi?!   Nem lenne ideje a magyarázkodás,  a siránkozás helyett  bátran feltárni a hátteret, a keserű igazságot?     

Ha  a nyugatimádó menekültjeink még nagyobb kedvezményben részesülnek ott, (a kormányfőnk kérte az angolokat, hogy a BREXIT -tel kapcsolatban a mi emigránsaink nehogy kevesebb kedvezményben részesüljenek, nehogy a mi dolgozóinkat valami hátrány érje)  akkor még többen próbálkoznak hazánkon kívül boldogulni ahelyett, hogy itthon igyekeznének érvényesíteni vállalkozói tehetségüket, energiájukat. Igy fokozatosan  elmagyartalanodhat  az országunk. !!! (Vajon kinek/kiknek az érdeke, hogy a társadalmunk színe-javának nagy része hagyja el országunkat ?!)  

     A mi MINDENKORI kormányaink,  parlamentünk, tisztviselőink, egy része szakmailag lényegesen alacsonyabb szinten van, mint a nyugati, sőt az utódállamokban is. A becsületesség és a nemzetért való áldozatkészség is nálunk alul marad.  Meglehet, hogy nincs is,  azaz  a túlnyomó részük csak egyszerűen haszonleső vagy nem magyar, idegen irányítás alatt áll, tehát nem a nép érdekeit szolgálja. Nem is várhatjuk el a nem magyaroktól, hogy magyarul dobogjon a szívük. Minden országban vannak ilyenek, de más-más arányban... 

      A környezetünkben lévő államokban kevésbé korrumpált, és inkább szakkormányok vannak! Vagyis a minisztériumokban, intézményekben megfelelő, magasan szakképzett becsületes személyek többségben vannak, nálunk pedig kifejezetten politikai kormányok váltják egymást, amelyeknek a tagjai elsősorban fegyelmezetten szófogadó pártkatonák...Sajnos társadalmunk túlzottan politizálva van  csak pártokban képes gondolkodni, folyik a megosztottság, az ellenségeskedés.

Meggyőződésem, hogy népünk nem szűkölködik sem becsületes, sem okos koponyákban, akik rövid időn belül helyes mederbe tudnák terelni hazánk haladását. mert tevékenységük  nem az önzésen alapul. Mintájukkal pedig sokak számára adnak lehetőséget a változásra! 

Vannak, akik a viszonylag siralmas helyzetünkben a népünket okolják. Mondván: mit tehetünk – birka nép vagyunk. Ezzel kategorikusan nem értek egyet. Tessék elgondolkozni, a sok rokon nagyobb számú nép közül miért épp a Magyar törzs vállalta a vezér szerepet. példamutatók voltunk az elnyomók elleni küzdelemben is. Általánosan elfogadott axióma: nincsenek jó, vagy rossz népek, csak másak, egymástól különböző mentalitással, más-más igényekkel. Egy nemzet mentalitása(jellemzői) az évszázadok folyamán – változatlan. Tehát a hiba nem a népben van, hanem az irányítóikban, az uralkodóikban. Pld. háborút vagy csatát nem a közkatonák veszítik vagy nyerik meg, bármilyen hősiesen harcolnak mindkét oldalon, hanem a hadvezérek képessége, tehetsége, akik tervezikirányítják a hadsereget, az ütközeteket…

Az utóbbi időben, az erős ellenállás és nem kívánt, de elengedhetetlen tetemes anyagi többletkiadások ellenére(a határzár, a határőrség, az ideiglenes bevándorló táborok, stb.) a kormányunk mind több próbálkozásokat(tervezgetéseket, ígérgetéseket) tesz az életszínvonal emelésére. De hathatós sikereket csak úgy lehet elérni, ha az államigazgatást gyökeresen átreformáljuk - pártfüggetlen szakkormányt választ pályázati alapon az Országgyűlés 2/3 többséggel (pártelnök nem pályázhat). Sőt… Talán célszerű lenne áttérni az Elnökigazgatási államformára. Az államelnököt ne a hatalmon levő párt nevezze ki, hanem a nép válassza meg. És ami a legmeghatározóbb – mind a kormányban, mind a parlamentben a Magyarok túlnyomó többségükben legyenek.  Vagyis olyan becsületes személyek, akik elkötelezettek a magyarság tudateszméje mellett. Nyilván a nem magyarokból/idegen származásúakból hiányzik a magyar fajfenntartási ösztön. A pártokra való szavazáskor a pártlista legyen nyílt, feltüntetve a jelöltek neve, előző neve, származása, vallása, végzettsége, jelenlegi és múltbeli foglalkozása. Ily módon elérhetjük, hogy az Országgyűlésbe nem politikusok, hanem többségbe Magyar Honatyák (államférfiak) kerüljenek... ("zsákbamacskát ne vásároljunk")*

Talán célszerű lenne foglalkozási alkalmassági kötelező vizsgálatot kiterjeszteni minden felelős beosztásba jelölt személyre. Hogy ez hogyan valósítható meg, az egy külön téma.

* a politikusok - elsősorban a saját, és a megbízóik érdekeit szolgálják.

az államférfiak(honatyák) – a Nemzet, az ország érdekeit.

 

v. Kövér György
Ungvár – Záhony.

Megnyitva 1131 alkalommal

Hozzászólás   

#2 megold,-áss!Ferenc Tóth 2019-06-02 22:00
Az írás több dolgot is figyelmen kívül hagyott! Először is Magyarország már csak a nevében magyar! Az ország vezetését judeofilokra bízták , és ezek eleget tesznek israeli gazdáiknak. Ide értve a mindenkori ellenzéket is ! A hatalom közelébe csak is olyanok kerülhetnek,akik "erkölcsileg megfellelnek ezek elvárásaiknak. Tisztességes Embert a politika,a hatalom közelébe sem engednek, mert kiderülnének az évszázados aljasságok,mind gazdasági,mind politika terén. Ezt a fertőt már megrenoválni nem lehet,sem országos,sem világi szinten egyaránt. Úgy ahogy van,a szemétre való! Ahol törvényeket hoznak a történelem meghazudtolására, a lakosság kifosztására, ott látható,hogy ki az úr a házban. Hogy nem a Magyarok,az biztos! Amikor csatlakoztatták az országot az uniohoz, az szembeköpése volt a Magyarságnak, történelmének,Hőseinek, és Őseinek. Akik Vérük ,Verítékük ,Életük árán építették ezt a Hazát,amit ezek a férgek most kiárulnak. Minden duma ellenére az ország csak vesztese volt ennek a nagy összeborulásnak,mert amit még tudtak,azt elloptak innen. Felesleges szépíteni a dolgokat,ezt önerőből helyrehozni ez a Nemzet képtelen! Ahhoz már a többség túl romlott, sok a belső ellenség, az agymosott buta,csak a saját érdekeit néző,halalommal összekacsintó bűntárs ! Ha a Jó Isten nem segít,itt csak áldozat lehet a Magyarság,mert akinek ennyi helyről szívják a vérét,az előbb utóbb belepusztúl. A legnagyobb bűn az "írástudókat terheli,mert szónélkül tűrték az ország kirablását,a Nép lebutítását,miközben együtt dőzsöltek a hatalmon lévőkkel.
"európában csak egyetlen hatalom létezik,és ez a rothschild" (sombart werner zsidó közgazdász)
Ami a kivándorló nem csak fiatalokat illeti. Reményik Sándor- Eredj ha tudsz, Rudyard Kipling-Ha... (vers)
#1 Mégis lehet megoldás.Jéga Szabó Ferenc 2019-05-27 10:22
"A nyugat vajon miért fejlettebb, miért gazdagabb mint mi?" - tevődik fel a kérdés.
Nos roppant egyszerű: portugál, spanyol, francia belga,dán holland,svéd,német,olasz,osztrák, ja, és angol. : Ennyiből áll AZ a gazdag nyugat amiről szó van. Ezek voltak föld népeinek kirablói, az őshonos népek kizsákmányolói, és irtói. (az amerikai és kanadai gyarmatosítók -angolok és franciák, de ez egy másik történet) Mutassunk már rá, hogy honnan, miből származik a felhalmozott gazdagságuk, - amiből lehet "magasabb" életszínvonal - de nem fejlettség az. Nekik - igen nekik - kell most helyrehozniuk a kizsákmányolt százmilliók utódai nyomorát, s nem szétosztani akarni azt.Nem egyedi gondnak, hanem rendszerszíntű problémának kell ezt felfogni, s a múltat nem eltörölni, hanem megvizsgálni kell. A teljes afrikai földrész, az ázsiaiak jó része, a teljes amerikai földrész, még a szigetvilágok nagy része is, mind mind szenvedője volt e magatartásnak. Tudom, hogy a fenti mondatok nem az írás tartalmára vonatkoznak, de a kiemelt mondatéra igen.
A magyar vonatkozásra egy párhuzam: a kazár birodalom vezetői - anno - felvették a zsidó vallást, (ekkor csatlakoztak a kabarok a magyar szövetséghez). Eluralkodott a korrupció.Az akkor még szinte sejtszintű kijevi hercegség cca. 30 éven belül megdöntötte az addig óriási területű kazár birodalmat. A korrupció már nálunk is eluralkodott. Remélem a folytatás más lesz.

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások