20240427
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 május 09, vasárnap

Az Arvisúrák könyve csodálatos érték!

Szerző: Kardos Tamás

Sok évezredre visszamenő írásos följegyzéseket tartalmaz, melyeket az erre alkalmas kiválasztottak az igazság kényszerének önként vállalásával készítettek.

Az események, eredmények, tapasztalatok, a levont tanúságok rendszerezett, időtálló módon rögzített kincsestára a későbbi hasznosítás, az egymás közötti megosztás érdekében.

Nem a szokásos, érdekektől utólag ferdített „történelem”!

A társadalmi mozgásokat, okokat, összefüggéseket értelmesen vezetik, időrendben követhető, meggyőző és hiteles.
Fő vezérfonala az önzetlen segítés, a közös eredetűek összetartozása, a hagyomány, az ősök, a vezetők tisztelete. Mindig a többség érdeke a döntő.

A Vének Tanácsa, a vezér, a vallási vezető és az ifjúság vezetői közös bölcsességgel döntenek. Ennek lényege nem a „hatalmi egyensúly”, hanem a legjobb döntésre való törekvés rendszere.

Tudatos szakember, vezető és utánpótlás nevelés folyik a legkiemelkedőbbeknek juttatva a felelősségteljes feladatokat.

A több szintű rovásírás széles körben ismert.
A sokféleség ( 10 - 24 törzs! ) egységére törekszenek, de mindvégig jellemző a vallási türelem.

A nők igazi egyenjogúságát a „feleség” fogalma tükrözi, de ezen felül őszinte tisztelet, szeretet övezi őket, amire rá is szolgálnak!
Fontos közösségi cél a sok gyerek, a vezetőknél ez kötelező. A rokoni kapcsolat békét teremt.

A jégkorszakok, özönvizek magyarázata, a Föld gömb alakúnak elfogadása csak kiemelt példa a sok ezer évvel ezelőtt rögzített tudományos színvonalra.

Történelmünk vitatott kérdéseinek szinte mindegyikére benne a megoldás: eredetünk, genetikai és nyelvi rokonságunk, a Szent Korona, Krónikáink írói és hitelességük, Szent István és Koppány, Szent Imrétől Mátyás királyig a sok tragikus halál, a magyarok ősvallása, az erőszakos hittérítések, de az etruszkok, avarok, baszkok, stb. mind-mind benne vannak!

A leírások állandó kísérője az erős hit a jó és igazságos Istenben, az erkölcsi értékek, az érdek nélküli szeretet felmutatása és példaként állítása, a tudás és a tudók megbecsülése.

Két megfogalmazás a vezetők hivatására: - „a békesség és szeretet hirdetése, és a Birodalomban egyesült törzsek védelmének szervezése”
„ fenntartsák a szellemi és hitbéli együvé tartozásnak az égiektől eredő tudatát, ami éltet!”

És még oly sok szép, okos és lélekemelő írás van benne, hogy nemzeti boldogulásunk zálogaként ajánlom minden rendes embernek!

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások