20240224
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 március 02, szerda

Mielőtt Ukrán Nemzeti színekbe öltöznél..

Szerző: Vágó Csaba

MA FELHÍVTAM KÉT KÁRPÁTALJAI ISMERŐSÖM ! Csak hogy mindenki képben legyen az aktuális helyzettel és a kilátásokkal

Spontán itthoni összefogással itthon tömegével ajánlottak fel szállást, ingyen fuvart Pestre, élelmiszert, ruhát....stb. a rászoruló menekülteknek.

De mitől is menekülnek és mit tudunk róluk? A hírekben ezerszámra szólalnak meg politikusok, politikai elemzők, közgazdászok, államfők a világ minden részéről. És mindenki a saját szája íze szerint közli a média felé, ami nem pártfüggetlen.

Minden hír úgy lát napvilágot, ahogy az érdekek diktálják. De nem látok riportokat az ott élő magyarokkal. Én ma felhívtam és megkérdeztem két beregszászi és ungvári ismerőst, hogy a kárpátaljai magyaroknak mi a véleményük Putyinról.

Azt a választ kaptam, hogy itt az anyaországban imádkozzunk azért, hogy Putyin győzzön! Ukrajnában nacionalista alapokon gyakorlatilag egy terrorista kormány működik. Efölött szemethunyt az Unio az USA és az ENSZ.

Donbaszban évek óta gyilkolják az oroszokat és ellehetetlenítik őket az élettől. A kisebbséget semmibe nézik. Lásd ukrán nyelvtörvény. Gyakorlatilag az emberi jogokat teljesen aláásva működik egy ország Európában, akik legálisan írtják a saját kisebbségüket. Mind ezt úgy, hogy Amerika, a demokrácia hazája pontosan tudja ezt.

A magyarokat ugyanúgy üldözik, mint az oroszokat. Sokan elvándoroltak, de még mindig 200 ezer magyar honfitársunk ott él. Az ukrán kormánynak volt nyolc éve békés úton rendezni a kisebbség kérdését. Ez nem sikerült. Putyinnál betelt a pohár. Ő kiáll a saját népe mellett, független attól, hogy a határ melyik oldalán laknak. Neki olyanok a donbasi oroszok, mint nekünk az erdélyi székelyek. Annyi különbséggel, hogy ő ki is áll mellettük.

Így most a kárpátaljai magyarok csak Putyinban bízhatnak.Sajnos az anyaországi politikusoktól nincs mit várni. Rendkívül nagy népszerűségnek örvend Putyin. Ha ne adj isten Putyin elbukik, akkor az agresszív ukrán kormány végleg leradírozza a térképről a kisebbségeket. Ezért bíznak abban, hogy nyerni fog. Ukrajnának nem kellenek a magyarok. Itt a csonkaországban sajnos megint nem kellenek. Ugyanaz a helyzet, mint Romániában.

A román azt mondja a székelyre, hogy bozgor. Az itthoni magyar pedig azt mondja a székelyre, hogy román. Így az elszakított magyarok magukra lettek hagyva mindenütt. Szomorú, de a kárpátaljaiak már egy idegen hatalomtól várják a megváltást. Ez pedig Putyin. Ők nem az oroszoktól félnek és nem attól, hogy lebombázzák Ungvárt, vagy Munkácsot. Ők a saját kormányuktól félnek és a kényszersorozásoktól. Magyar ember ne legyen golyófogó. Ezt már láthattuk a délszláv háború idején. A szerbek a magyarokat sorozták be először, ugyanúgy mint a horvátok. Így magyar lőtte a magyart.

Most a kárpátaljai magyarok egy olyan háborúnak lehetnek részesei, amihez semmi közük. Miért harcoljanak ők egy elnyomó ukrán kormány mellett, ha őket is elnyomják? Ezért már semmiben nem tudnak bízni, csak Putyin gyors győzelmében. Jelenleg a nemzetközi és az itthoni média terrorista agresszorként tekint rá, mert kiáll a saját elnyomott népe ellen és szembe megy Amerikával.

A NATO most várakozó állásponton van, mert Ukrajna nem NATO tag. De ne felejtsük el, hogy Oroszország mellé állt Kína és Irán. Oroszország egyedül bedarálná a NATO- t. De Kínával és Iránnal együtt elsöpörné Amerikát is. Így most feladta a leckét a világnak. Most mindenki kivár, úgy hogy közben nemzetközi szankciókkal fenyegetik az oroszokat. De Kínát sem jó felbőszíteni, mert annak hihetetlen gazdasági vonzata lenne.

Most úgy adtak az oroszoknak sakkot, hogy igazából az oroszok adták a mattot. Jelenleg a NATO jobban fél, mint az oroszok. Amerikának kár beleszólnia. Ő mindig akkor jelenik meg, ha gazdaságilag érdekelt benne. Lásd Kuwait, Irak, Afganisztán, vagy annak idején Viet- nam, vagy Kórea. Most Ukrajnát kell megvédeniük. Amerika már most elvérzett. De hagyjuk a nagyhatalmakat!

Most a magyarjaink fontosabbak. Jelenleg 200 ezer magyar érdekét kell okosan képviselni. Ha nyalunk a NATO- nak és az UNIO- nak, azzal 200 ezer magyar életét kockáztatjuk. Ha szembe megyünk Ukrajnával, azzal hadat üzenünk az UNIO- nak. Most a legnehezebb a döntés. Itt egyetlen jó döntés van, ha semlegesek maradunk. Amennyiben Putyin nyerni fog, úgy felvetődött, hogy mi lesz Ukrajna sorsa. Mert akárhogy is nézzük, ez egy mesterségesen összehozott báb állam. Úgy földrajzilag, mint a népességét nézve, bebizonyosodott, hogy életképtelen. Mint mindegyik összetákolt ország. Jugoszlávia széthullott. Csehszlovákia széthullott. Szovjetunió széthullott. Most Ukrajna a soron.

Putyin elkottyintotta, hogy Ukrajnának semmilyen követelése nem lehet Kárpátalját illetően. Az oroszok visszavennék ami az övék, a lengyelek szintén és nekünk járna Kárpátalja. Putyin nem tart rá igényt. Ebben bíznak a kinti magyarok. Ott egyöntetűen szeretnének Magyarországhoz tartozni.A visszacsatolás lehetősége most ott van.

Talán nem adódik ilyen lehetőség az életben. Antal József kormánya egyszer már elszalasztotta. Ha hinni lehet a mendemondáknak, akkor Kádár János Erdélyt szintén elszalasztotta. Az Antal kormány konkrétan lemondott Kárpátaljáról. Akkor a média azt harsogta, hogy ha visszakapnánk Kárpátalját, akkor 10 évig zsíroskenyeret kellene ennünk. A pénztárcával próbáltak manipulálni. De ha megnézzük a széthullott államok utódait, akkor nem biztos hogy igaz ez a zsíroskenyér történet. Csehországban nem zsíroskenyeret esznek. Mint ahogy Szlovéniában sem, vagy Horvátországban sem. De még Szlovákiában sem zsíroskenyeret esznek. Sőt ! Még Szerbiában is jut hús az asztalra. Ezek mind széthullott országok, akik talpraálltak.

Ha nemzeti lenne a kormányunk, akkor nekünk sem kell zsíroskenyérben gondolkoznunk. Kárpátalján most 200 ezer magyar várja a sorsát. Ők minket választanának. De a kormányunk felvállalná - e őket ? És itt dőlne el, hogy valójában mennyire nemzeti. Mi a fontosabb ? 200 ezer kárpátaljai magyar lelki öröme, hogy Munkácson ne kelljen szégyellni a magyar szót, vagy a párt és az UNIO a fontosabb ? És lehet, hogy a lehetőség pár héten belül ott lesz a döntésre. Akkor hova fogunk állni ? Brüsszel érdekeit, vagy Kárpátalja érdekeit fogjuk nézni ? Ezt nem én kérdeztem, hanem a beregszászi barátom.

A média jelenleg teljesen elferdítve kommunikál mindent. Bemutatja az ukránok szenvedését, a lángoló épületeket, a menekülőket. Minden életért kár. Akár orosz, akár ukrán, akár magyar. De ennek nem kellett volna így történnie. Most a végkifejletet látjuk a hírekben. Csak a sok éves előzményt nem mutatják. Amit most látunk, az a következmény. A fehér terror sem úgy kezdődött, hogy egyszercsak jött a semmiből. Megelőzte azt egy tanácsköztársaság.

Most az egész facebook és a világ ukrán zászlóba öltözött. És az elmúlt évek ? Akkor miért nem lobogtak mindenütt az orosz és a magyar zászlók ? Most minden 5. ismerősöm ukrán színekbe öltözött. Egy olyan ország mellé álltak, ahol sárba tiporják az emberi jogokat. És ezálltal Amerika mellett teszik le a voksot.

Lobogjon a magyar zászló! Álljunk ki a kárpátaljai magyarokért ! Ne csak Putyinban kelljen bízniuk ! Ha Putyin elbukik, akkor 200 ezer magyar is vele bukik. Így most Putyin az egyetlen remény, bármit is kommunikáljon a média , vagy a politikusaink. Ne a 3 diplomás közgazdász politológussal készítsenek riportot és ne az mondja meg a Rózsadombról, hogy mi a jó a kinti magyaroknak!

Tessék kimenni Husztra, Szolyvára, Ungvárra, Rahoncára, Ungludasra! Itt az idő megkérdezni az érintetteket! Kevesen vállalják fel, hogy Putyin pokitikájával egyetértenek De ha 200 ezer kárpátaljai felvállalja az elnyomásban, akkor én leszek a kétszázezeregyedik. Hajrá Putyin !

Vágó Csaba

A kiemelések és a külalak Zolitól.
Továbbította Pencz István

Hozzászólás  

#3 KarpataljaIvan 2022-04-03 22:17
Istenem de jo volt olvasni vegre igaz Magyar
beszedet .
A Karpatokrol meg csak annyit hogy azon vitatkoztak hogy ez a hegyseg Magyar e.
Nos az egyik ember odament a terkephez es letakatra a "K" betut es azt mondta . Olvassatok hangosan . "Arpadok" . Ertheto?
#2 Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma azonosította a biofegyver-alkatrészek létrehozásának résztvevőit UkrajnábanR Zoltán 2022-03-30 21:34
Az orosz védelmi minisztérium hivatalos képviselője , Igor Konasenkov elmondta, hogy az új anyagok tanulmányozása eredményeként azonosították azokat a tisztviselőket, akik részt vettek a biológiai fegyverek alkatrészeinek létrehozásában.

Konasenkov megjegyezte, hogy ők az amerikai védelmi minisztérium osztályvezetői és alkalmazottai, valamint a minisztérium fővállalkozói.

„A nyugati sajtóban megjelent újságírói vizsgálatok szerint ezek a cégek közvetlen kapcsolatban álltak a jelenlegi amerikai elnök fiával, Hunter Bidennel ” – mondta.

Azt is elmondta, hogy a beérkezett dokumentumok a kijevi rezsim terveit jelzik halálos anyagok szállítására és permetezésére alkalmas drónok használatára. A szakosztály képviselője ígéretet tett arra, hogy a következő tájékoztatón bővebb tájékoztatást ad.

Korábban Igor Kirillov , az Orosz Fegyveres Erők (AF) sugár-, vegyi- és biológiai védelmi csapatainak vezetője beszámolt arról , hogy érintett a Rosemont Seneca befektetési alap, amelyet Hunter Biden amerikai elnök fia és a Soros Alapítvány vezet. az ukrajnai biológiai laboratóriumok finanszírozásában.

A védelmi minisztérium arról számolt be , hogy az államok titkos projektet folytatnak a betegségek denevéreken keresztüli átvitelének tanulmányozására egy speciális harkovi létesítmény alapján.

Emlékezzünk vissza, hogy az Oktagon írt először a biológiai laboratóriumok tervezett beindításáról Kijevben és Odesszában. Az anyag közzététele után az Egyesült Államok kijevi nagykövetsége eltávolította weboldaláról az ukrajnai katonai biológiai laboratóriumokról szóló dokumentumokat. Március 6-án az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériuma arról számolt be , hogy az orosz terület közvetlen közelében lévő ukrán biolaboratóriumokban biológiai fegyverelemeket fejlesztenek.

octagon-media.translate.goog/.../...
#1 Fontos üzenet egy Donyeckben élő német lánytól!!!!R Zoltán 2022-03-08 15:40
A lány egy vlogger, apukája orosz, anyukája német. A neve Alina Lipp.

youtu.be/F0jFuLuhEmk

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások