20240419
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2022 március 02, szerda

Itt a háború… 2022.február 24.

Szerző: Pataky Zoltán

Nem is oly régen, amikor a covidról bővebben írtam, volt egy olyan merész kijelentésem amikor is, azt állítottam, hogy nagyban megy a provokálás, Ukrajnán át egy harmadik világháborúért! A háború, megérkezett! 

NATO tagok vagyunk és Hazánk a NATO „területének” külső, keleti szárnya vagyunk! Jó volna felröppenni és itt hagyni ezt az egész kócerájt de, nem lehet, mert azért ne hagyja el az ember a Hazáját.

Most délután fél öt van amikor ezeket a sorokat írom, idegesen, telis-tele dühvel. Tele vagyok indulatokkal, egyszerűen azért, mert ismét minket Magyarokat akarnak feltüzelni egy esetleges, „kötelesség béli” parancsba dugott, induljunk a frontra, „megvédeni a Hazát” a gonosz Putyintól, és a katonáitól.

Idézet Pihál Tamás írásából, a Facebookról: „Magyarországnak nem szabad segítenie a náci, nemzetiségeit terrorizáló ukrán bábkormányt. A pofátlanság csúcsa, hogy a nagykövetük követeléslistát nyújtott át. Nem szégyellik magukat? Azok után, hogy eddig is mennyit segítettünk nekik: egészségügyi felszerelések, lélegeztetőgépek, ingyen üdültetés stb. S ők mit adtak cserébe? Jogfosztást, anyanyelvhasználati tilalmat az őslakos magyaroknak... Elég volt az Ukrajna nevű náci bábállamból!

(Pilhál Tamás írása)

Közben Nyugat-Európában már felhang, de inkább sorozat tűz az ami Putyin ellen végbemegy! Az egyik Német, „megmondó” lap tetején Putyint, Hitler bajusszal ábrázolják, gátlástalanul, mert ugye ez is a nyugati műveltséghez tartozik, mármint a figyelem elterelése a saját történelmük tényeiről! De maradjunk meg a saját Nemzetünknél a Magyarnál, és persze Kárpát alján! Nézzük csak. Egy kis kronológia a közelmúltból, mégpedig megtörtént események alapján:

2014 óta folyamatosak a Magyarellenes cselekedetek Kárpát alján!

2016. 03.16-kán több Ukrán nacionalista bevonult Ungvárra, és „kést a Magyarok torkára” molinóval végigvonultak a városon.

2017. 03. 10-kén az Ukrán parlament elfogad egy olyan törvényt amely, kimondja, hogy a Kárpátaljai Magyarok nem tanulhatnak az anyanyelvükön, az 5. osztálytól kezdve.

2017. 05. 02. Az Ukrán parlamentben dolgozó aktivista, a kutyákhoz hasonlít bennünket Magyarokat, majd, haszontalan pórnépnek nevezi az össz.-Kárpátaljai Magyarságot.

2018. 10. 27-kén két Ukrán, felrobbantotta a KMKSZ, ( Kárpátaljai Kulturális Szövetség) ungvári irodáját.

2020. 03. 10. Az ukrán kormány hivatalos oldalán, aláírást kezdenek gyűjteni, a „Kárpátaljai Magyarok deportálására”!

A megszervezett, még mindig működő háttérhatalom, amelynek asztalán már régen elkészült a kivitelezés minden változata a háború kirobbantására, egy cseppet sem törődik a Magyar kisebbséggel, éppen úgy, mint a többivel sem. Jöjjön egy újabb idézet az időszerű politikai világszínpad egyik mellék szereplőjének sajtójából, és egyik kényszer főszereplőjének hivatalos kijelentéséből. Közben, csak emlékeztetőül, Hazánk NATO tag!

„Mi magyarok azonban egyértelművé tettük azt, hogy Magyarország nem küld csapatokat és fegyvereket Ukrajnába, mert nem szeretnénk bevonódni ebbe a háborúba. Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, hogy halált okozó fegyverek szállítása Magyarországon keresztül nem fog megtörténni.”

Ennek némiképp ellentmond – hívja fel a figyelmet a hvg.hu –, hogy a Pápán állomásozó NATO Nehéz Légiszállító Ezred egyik magyar felségjelzésű C-17 repülőgépe 50 darab német Panzerfaust-3 páncéltörőt 200 rakétával, 400 darab Stinger légvédelmi rakétát szállít Hollandiából Ukrajnának. Valamint 100 darab mesterlövész puskát is visz a gép Hollandiából 30 ezer tölténnyel, és két aknakereső tengeri búvárhajót.

Ez abból a fotóból derül ki, amelyet a holland védelmi minisztérium rakott ki az oldalára, és amelyet a Mi Hazánk Mozgalom azzal osztott meg, hogy tiltakozzon ellene.”

Álljunk meg egy pillanatra. Gyorsan pillantsunk vissza az előbbi idézet utolsó mondatára: „Ma pedig egy újabb döntést hoztunk, hogy halált okozó fegyverek szállítása Magyarországon keresztül nem fog megtörténni.”

Tehát, nem Magyarországon keresztül szállítunk fegyvereket, hanem kerülő úton, de szállítunk! Folytassuk:

„A lapnak a Honvédelmi Minisztérium közleményben azt írta: a repülőgép egy független, nemzetközi program, a Stratégiai Légiszállítási Képesség része, amelynek fő célja, hogy katonai stratégiai légiszállítási képességet biztosítson a programban résztvevő 12 nemzet számára. Mint magyarázták, „a szállítási feladatot nem Magyarország vagy a Magyar Honvédség igényelte, arra ráhatása nincs”.

Elemezzünk. „Független nemzetközi program,” Amely, mitől is független? Nem kell vegyésznek, sem Einsteinnek lennünk ahhoz, hogy megértsük, nemzetek közötti programról van szó amely éppen olyan független, mint amennyire függetlenek a növények a víztől és a napsütéstől, vagyis, diktált NATO programról van szó.

Közben, Hazánk gusztustalan, összeválogatott és jól megfizetett, egyébként a jellemesség minden jele nélküli egyik „megmondójáról”, biztosan tudhatjuk, hogy mit, miért mond, miközben úgy tesz és beszél, összevissza, mintha nem tudná, árt Magyarországnak. Idézet:

„Minderről Márki-Zay Péter, az ellenzék miniszterelnök-jelöltje a Facebook-oldalán sarkos véleményt nyilvánítva, kijelentette:

„Orbán Viktor letagadja a magyar katonai részvételt, miközben áldozatot és kockázatvállalást kér a magyar katonáktól. Mindezt egy olyan célért, egy olyan idegen hatalom érdekében, amit nemzete és szövetségesei elárulásával, propagandával, kémbankkal és számos más módon is támogat. Ilyet a magyar kormány nem tehet. Ilyet a világ egyetlen kormánya sem tehetne. Ez a katonáink elárulása. Hazaárulás.”

Mondta ő, aki éppen annak a hatalomnak a végzett tanonca, amely Ukrajnát és Oroszországot bele rángatta, a most folyó háborúba. Természetesen, nem szabad figyelmen kívül hagyni Putyin kijelentéseit, érveit sem, mert azok nem alaptalanok! Így kerülhetett sor arra, hogy a NATO, ígérete ellenére, hogy nem terjeszkedik majd kelet felé, elérte céljának első, döntő lépését. Ez az első lépés, naponta egyre világosabb, azokban az Oroszország elleni szankciókban, amelyekről, ma már szinte percenként hallhatunk. Tulajdonképpen nem másról, mint arról van szó, hogy a világ egy kényszer változtatáson megy át, gazdaságilag, politikailag és geopolitikailag is! Az első nagyobb roham a „pandémia” volt, amely a világ gazdasági, már régen nem érvényes szerkezetét megroppantotta. Nem omlott minden össze, nem egyszerre, és éppen ezért, az USA a világ legnagyobb gazdasági rendszere, amely a közben értéktelen, fedezet nélküli pénzét, már orrvérzésig felmérhetetlen mennyiségben nyomtatta, nyomtatja, beindított valamit, amelyen mindig is megmentette hamis gazdasági szerkezetét, az pedig a háború! Csak egyet mintha nem venne figyelembe, az pedig egy történelmi tényező. Az Oroszok átéltek már az eddigi történelmük folyamán olyan helyzeteket, mint Napóleon és Hitler hadainak támadásait, a saját területén, milliós veszteségekkel, és talpra álltak. Mindkét ellenfelüket elűzték! A mostani provokáció Oroszország ellen, és az Oroszok reagálása ebben a helyzetben, magában hordja a harmadik világháború, valós veszélyét! Menekültek érkeznek Hazánkba, Magyarok Kárpátaljáról, de Ukránok is! A volt Jugoszláviában végbement polgárháború idején, Graz-ban a Caritas-nál dolgoztam. Bizony azok a menekültek között, akik valóban a háború elől menekültek, voltak olyanok is akik éppen a háború aktív résztvevőjeként beszivárogtak, azok közé, akik nem vettek részt a tömeggyilkosságokban, és menekültekként érkeztek. A mostani háborúból is tömegek érkeznek, Hazánkba is. Ki, vagy mi kezeskedik azért, hogy nem jönnek olyanok is akiknek nem volna szabad bejutniuk Hazánkba? A segítség szép és nemes dolog. Mi segítünk, befogadunk, de vajon mennyire bízhatunk abban, hogy nem borítja fel, Hazánk biztonságát a mostani helyzet? Az sincs sajnos kizárva, hogy a NATO majd megköveteli tőlünk, előbb vagy utóbb, hogy fegyverszállításon kívül, valamilyen úton-módon vagy valamilyen mértékben a háborúban részt vegyenek fiaink is. Akkor megint az lesz, hogy majd világossá válik, rossz oldalon állunk, és azáltal végveszélybe kerül Nemzetünk! Talán, mondani sem kell, hogy éppen ezt kellene mindenképpen kikerülni.

Pataky Zoltán

Hozzászólás  

#1 az egymásnak ellentmondó, mai (2022. 03. 17.) állapotokat mutató nyugati és orosz forrású térképekR Zoltán 2022-03-19 14:24
Ahogy arról már korábban is írtunk, mindkét fél próbál a propaganda segítségével sikereket elérni a harctéren, ez a harcállásokat és elfoglalt területeket mutató térképeken is folyamatosan megmutatkozik.

szentkoronaradio.com/.../...

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások