20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2008 július 14, hétfő

Hagyaték / részletek

Szerző: Wass Albert

"A nemzet nem számokban él, de lélekben."

 

 

"Az Úristen rendelte nekünk ezt a hazát! Az Úristen népe és nemzete vagyunk! Elhagyta-e az Úr valaha is azokat, akik obenne bíztak, akik az Ő törvényei szerint éltek, akik az Ő parancsolatait követték? Soha! Az Úr nem hagyta el az Ő magyarjait! A magyarok hagyták el az Urat! Térjetek vissza hozzá, s Ő megvédelmez benneteket, magosra emel, de tudjátok is ezt, lássátok magatok elott a boldogságos szép jövendot, amit az Úr számotokra készített, lássátok, magyarok, mert ahol nincs látomás, ott elpusztul a lélek s a lélekkel együtt pusztul a nép."

"Nem sokaság, de lélek végez csoda dolgokat Nem nyelv teszi az embert. Az ember lelke emeli rangra a nyelvet, vagy taszítja az útszéli árokba, a használat erkölcsi mércéje szerint. Ne féljetek . A magyar lélek él. Teremto Istenünk működik benne és általa. Ne csüggedjetek. Gondozzátok csak hűséggel a mustármagvakat."

"A nemzet nem számokban él, de lélekben."

"Aki nem mer cselekedni, mert fél attól, hogy mi lesz, az olyan ember nem bízik sem az Úristenben, sem önmagában. S az ilyen számra nincs szabadság. A vékony hitű ember számára vékonyan jut hely Isten világában."

"Isten valóságának ismeretéhez nem kell ám ész. Szív kell csupán, meg lélek. Hogy is mondja az írás? Ismerjétek meg az igaz valóságot s az igaz valóság szabadokká tészen! Mitol szabadít meg? Hát a tudatlanságból eredo bajoktól meg nyomorúságoktól."

"Mert az Úr nem a hegyek tetején ül s nem is valamelyik bokorban bujkál, mint ahogy a könyv mondja, hanem bennünk él és bennünk dolgozik. Isten a mi életünk, és érzéseinken, gondolatainkon keresztül szól hozzánk."

 

Eltárolt hozzászólások →

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások