20240501
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2012 február 02, csütörtök

Hogyan fosztják ki Magyarországot?

Szerző: postaimre

Magyarország a multik mekkája. Az adók és a kedvezmények olyan mértékűek, hogy a 10 legnagyobb multi teljes összes bevételének mindössze 0.18%-a "gazdagítja" az államkasszát. Ha egyáltalán fizetnek adót vagy járulékot, visszakapják támogatás formájában. Egy multicég magyarországi bevétele fajlagosan 10-15x is nagyobb lehet, mint a tőlünk nyugatra fekvő országokban, amelyeknek vezetése kevésbé nemzetellenes, és kevésbé korrupt.

Kecskeméti Mercedes 8 milliárd Ft. állami támogatást kapott a megnyitásáig,ez annyit jelent hogy az 1000 foglalkoztatottja után 8millió Ft. Az állami költségen felépült épület a Mercedes-é,a foglalkoztatottak bérét még az állam fizeti évekig (infóm 3 év-ről szól),ezért is nincs jelentős béremelés a gyárban. Csak megjegyzem ha valamelyik kis vállalkozónak az állam ugyan ennyit adna,azzal madarat lehetne fogni örömében. Ezek után a Merci még az állammal kötött szerződésben belefoglalja,hogy a beszállítói igény 10%-t kívánja itthonról fedezni. Tehát 90% külföldről jön. Voálá ez ám a biznisz... Ingyen épület, az állam fizeti a munkavállalót, a hasznot meg adómentesen elviszi... ezt a szerződést bármelyik óvodással aláírathatták volna,ehhez nem kell diploma.

Azért kellett az egykulcsos adó mert mint kiderült, így kb. 1 500 000 munkavállalót tudtak bevonni az adózók körébe. Most ugrik a macska a vízbe mert az nem titkolták eddig sem hogy kb. 2 300 000 fő volt a bejelentett munkavállalók száma a 6 400 000 munkaképes állományból (3 100 000 nő, 3 300 000 férfi). Tehát csak kb. 800 000 munkavállaló adózott ez idáig, a több kulcsos rendszerben. Ebből is simán kitűnik hogy az állam ezen az üzleten is nyert, hogy mennyit az majd az év végi záráskor fog kiderülni, de azt már nem tagadják : már most több befolyt mint a több kulcsos rendszerben. Ha jobban belegondolunk akkor világosan látszik a rombolás mértéke s iránya, mert egy normálisan működő országban az össz. lakosság kb. 60%-nak kellene dolgozni ahhoz hogy ne legyen gazdasági katasztrófa. Az adózók befizetéseinek többnek kellene lenni az állam kasszába, mint amennyit az állam ebből kifizet az eltartottaknak.

Ébrednek az emberek mint látható a statisztikából, egyre többen ábrándulnak ki a pártokráciából. A Sanda Ipsos szerint "januárban is folytatódtak a választói viselkedés tavalyi évben jellemző folyamatai: csökkent a Fidesz tábora (a decemberi 18 százalékról 16 százalékra), bővült a pártok világát elkerülők csoportja (az év végi 54-ről 57 százalékra). A kormánypárti veszteségeket az ellenzék továbbra sem tudta maga javára fordítani, táboruk az elmúlt egy hónapban lényegesen nem változott: az MSZP maradt 11 százalékon, a Jobbik tábora 10-ről 8 százalékra, az LMP 3-ról 4 százalékra módosult, a Demokratikus Koalíció tartotta a 2 százalékot.

Minden eddigit meghaladó, 57 százalékos a pártoktól elfordulók aránya. A politikát elutasítók hatalmas tömegén kívül más is mutatja, hogy az emberek meglehetősen kritikusak és reményvesztettek. A lakosság túlnyomó többsége, 84 százaléka úgy értékel, hogy rossz irányba tart Magyarország. Mind a kormány, mind az ellenzék teljesítményéről lesújtó véleménye van a választóknak: egy százfokú skálán mindössze 19-19 pontra értékelik ezeket."

Világosan látszik hogy elfordult 57%, a maradék 43% szavazata fog dönteni,ami már most matematikailag bizonyítja hogy az itt levő democsokrácia az nem más mint a kissebség uralma a többség felett. Ezért is hozták be az új választási törvényt ami eltörli az eddig létező minimum limitet s kimondja, mindegy hogy menyien voksolnak a választás legitim lesz. Tehát, ameddig elmész voksolni addig él ez a rendszar, addig ne is siránkozz hogy ha fáj, mert hagyod hogy ez a rendszar palimadárnak tekintsen.

A mobil telefon frekvencia versenyről csak ennyit, mint ami ide nekem írtak :

Telenor Praktikum: 44 Ft     T-mobile Domino Nap: 43 Ft    Vodafone Vitamax Standard: 43 Ft

kif-DN kif-VS

kif-PT

Nincs ám kartelezés, áááááááá dehogy!

"Franciaorszagban par hete indult a negyedik mobilszolgalatato. Egyszeru mint a faek : havi husz euroert (husegszerz nelkul) annyit telefonalsz / SMSezel, amennyi jolesik. Minden francia vezetekes es mobil hivas ingyenes. Plusz talan 2 giga internet is. Ez a draga csomag, van olcso is, az ketto darab euro havonta, egy ora hivas ingyenes, meg hatvan SMS. gondolom a magyar posta is hasonlo dijcsomagokkal keszul."

Forrás: Posta Imre - Ártokrácia a la Hongroise

Hozzászólás  

#6 mehecske 2012-02-05 15:13
aki a telefonon "agyal" "spekulal" annak mondom nem kotelezo "mobilozni" meg eddig! lehet am elni "mobil" nelkul is
#5 mehecske 2012-02-05 15:10
hogy fosztjak ki?hat ugy hogy "harc a piacokert" hetedik osztajos tan anyag----ja hogy nincs gyakorlatunk? de majd lesz! mikor mar piacunk nem lesz.
#4 mehecske 2012-02-05 15:06
Miklos Istvan---nem ismered a magyarokat? szeretnek fizetni---magyar kozmondas:"fizet mint a katona tiszt" a magyar katona tiszt ugyanis fizet--- mindig fizet(ra fizet)---Tortenelmi tapasztalat!!!!!!!!
#3 Miklós István 2012-02-04 21:20
Kedves olvasó ,van megoldás ,csak az emberek felfogásával van baj ! Fél éve elkezdtük kínálni a világ legolcsóbb és leggyorsabban terjedő internetes portálját . Segítségével korlátozás nélkül beszélhetsz képpel hanggal 12 kollégáddal ,partnereddel ,képeket oszthatsz meg bárhol vannak a világon ,24 órán keresztül mindössze 20 dollárért havonta .Háttérben akár többszázan résztvehetnek . DE ! A magyarember inkább utazik 450ft/liter árfolyamon és fizet 20-30 ezreket a hiéna telefontársaságoknak . Akit érdekel :
#2 TellWili 2012-02-04 15:43
Bocsi, nem millió, hanem 180 Milliárd Ft.
#1 TellWili 2012-02-04 15:42
Nem tudom Imre honnan vette a számokat !?
Egyáltalán micsoda dolog az, hogy a közpénzről nem tartozik az állam elszámolással,amikor a közadatok nyilvánosságáról törvény is van ! ?
Róna Péter azt mondta egy előadásában hogy a Magyar Állam 180 Millió Ft támogatást nyújtott a Mercedesnek,lehet hogy a beruházás került annyiba és a mi hitelünk/adósságunk terhére készült a beruházás, amíg annak hasznát más magáncégek aratják le (amellett, hogy piactorzító, semmilyen emberek közötti békét szolgáló egyezménnyel nem igazolható ) ?

Ha R.P jól informált lenne, abból is az következne, hogy a tőke tartozás utáni kamat jóval több mint 2-3 ezer ember bére, tehát gyakorlatilag ingyen munkaerőt jelent a cégnek,sőt azon felül még kamatot is fizetünk, hogy méltóztattak idejönni és elűzni unalmunkat.
Azt hiszem ilyen "szokásokat" egyik állam sem vett fel mint a Magyar Állam, (még Kínában is kell fizetni az elvégzett munkáért ) ezért ez ellen tiltakoznia kell a magyar adófizetőknek !

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások