20240329
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2021 augusztus 29, vasárnap

A délvidéki magyar tragédia újabb sötét, nyomasztó felvonása

Szerző: F.F.

Mire kényszeríti a Szerb Haladó Párt a magyar óvónőket (is) Délvidéken? Miért hallgat a VMSZ? Megbízható információforrásaink szerint két délvidéki város iskoláskor előtti intézményeiben a magyar óvónők súlyos zsarolásnak, gátlástalan politikai indíttatású nyomásnak vannak kitéve.

Miért hallgat a VMSZ

Aligha kétséges, hogy más délvidéki városokban és településeken is hasonló a helyzet, hiszen már jó ideje dübörög a “puha” diktatúra.

Cseppet sem véletlen, hogy a haladó-szocialista-VMSZ-es rezsim által elfogadott embertelen munkatörvény értelmében a magáncégek, a közvállalatok és az állami intézmények egyaránt akár két évig is ideiglenes alkalmazotti státuszba “fagyaszthatják” az embereket.

Ez ugyanis azt jelenti, hogy a gazdaságilag (is) teljesen lezüllött társadalomban, az egzisztenciális bizonytalanság közepette a munkáltatók két éven át sakkban tarthatják és kihasználhatják aljas politikai és egyéb céljaikra a kiszolgáltatott dolgozóikat.

Sajnos ez a sors a délvidéki magyar óvónőket sem kerülte el.

Különösen bosszantó és vérlázító, hogy azokban az iskoláskor előtti intézményekben, ahol az igazgatók a haladó párt szolgái, a magyar óvónőket is arra kötelezik, hogy írják alá a belépési nyilatkozatot. És ez nem elég.

Elvárják tőlük, hogy részt vegyenek a párt megmozdulásain, valamint persze azt is, hogy a választások során legalább tíz biztos szavazót vigyenek az urnák elé, ha meg akarják tartani az állásukat.

Az óvónők egy része a közelmúltban ezt elutasította és önként távozott a munkahelyéről, a többiek pedig úgy ítélték meg, nincs más választásuk, mint elviselni ezt a megaláztatást.

Vajon a VMSZ miért nem reagál, miért nem tesz semmit legalább az ilyen gyomorforgató esetekben, amikor egy szerb párt (legyen az akár a VMSZ koalíciós partnere is) magyar munkavállalókat tapos földbe? – tehetné fel a kérdést a naiv és jóhiszemű olvasó.

Nos, a VMSZ “lekoppintotta” a haladók módszerét.

A VMSZ-es káderek által vezetett egyes cégekben és intézményekben szintén követelmény a betagosodás (a VMSZ-be), az aláírásgyűjtés és a biztos szavazók “besöprése”.

Mégis akad egy “apró” különbség: a VMSZ-es fejesek ezt csak az ott dolgozó magyarokkal merik megtenni. A szerbekkel nem.

?

A haladó vezetésű intézményekben dolgozó délvidéki magyarok pedig ezt a nagyszerb pártot kénytelenek kiszolgálni, ha meg akarják tartani az állásukat. Mint az említett óvónénik esetében.

Ez tehát a délvidéki magyar tragédia újabb sötét, nyomasztó felvonása…

Forrás: Délhíir

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások