20240416
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2017 augusztus 20, vasárnap

Nyilt levél v Kövér Györgynek

Szerző: Szalontay Béla

Mintegy éve ismerjük egymást. Sok mindenben egyetértettünk, van amiben nem. Egyenlőre még az "egyetértések" vannak többségben. Amit nagyon nem szerettem az a NEM mozgalom/párt ajnározása, Pontosabban az "alaposan háttérbe vonuló" vezetőség ajnározását.

Kedves Gyuri!

De nem emiatt szólíttatlak meg, hanem a legalul beillesztett írásod: "A többség ellen" címmel az ok.

Te, mint többször, és több helyen írtad, még a szovjet uralom alatt voltál magyar a Kárpát-alján. Gondolom innen van az hogy - főleg az első bekezdésben! - NÉV NÉLKÜL BŰNÖS szinte mindenki, természetesen te és még egy páran, akik "GONDOLKODNAK, és MAGYAROK" azok NEM!!!!!
Tulajdon képen NEM IS érted, hogy miért van az, hogy NEM FOGADJA EL mindenki a TE/TI által képviselt "tótumfaktumot"!!!!

Először azért, mert mindenki hibás, és bűnös, és már gondolkodni se tud, DE FŐLEG NEM MAGYAR! Mert azok, CSAK TI lehettek.

Másodszor azért, mert "nem hajlandók megkérdőjelezni" a pártok propagandáját. Igaz ha valaki még is megtenné, - mint én is merészeltem az általad preferált! - Nem párttal (pardon mozgalommal) és annak vezetésével, vagy egy részével, annak aztán HAJDE! A nevezettek hallgatnak, a valóság meg félúton, az ODAÁT, meg MI KÖZÖTTÜNK! MIÉRT nem nevezed meg konkrétan, a KOLLEKTÍV bűnösség az CSAK a KOLLEKTÍVÁRA vonatkozik, minT egyén senkire, vagy csak oly elenyésző mértékben, hogy az a "HIBAHATÁRT" se éri el!

Harmadszor azért, mert NE FELEJTSD, itt (IS) kapitalizmus van, és  -mint az épülő szocializmusban! - itt sem lehet "POFÁZNI" mert ez könnyen az állásába kerülhet, MÉG az értelmiségieknek IS! A mindenkori kormány, de főleg ez "gondoskodik" arról, hogy EGYRE KEVÉSBÉ ÉRJE MEG POFÁZNI!!!!!!!!!!!!
Több ismerősöm, még rokon is, mondja, "...de hát egyre jobban megfizetnek, minek nyissam ki a számat?..." Senki ne jöjjön '56 al, mert ott végkép rossz volt a helyzet, nem volt hova hátrálni.

Negyedszer, mert nem csak Kádár de a - mostan hallgatag nép is, - TANULT, és ORBÁN MÉG JOBB tanítványa volt sorosgyurinak, (még most is az ő kottáját játssza, bár mennyire tagadja!!!!) ha kenyeret ad a népnek, akkor nagy baj nem lehet! Cirkuszt, és kenyeret, ismerjük ezt a mondást! Régóta.

A többi felvetésed nagyjából helyes - kivéve hogy a végén megint leszólod az értelmiséget!, - és közben NEM VESZED ÉSZRE, hogy azok - akik szerinted olyanok amilyenek! - azok ilyenné formálásában TE/TI is részesei vagytok! Nem csak azok/mi akik......
ÉS igen, akit így leszóltál azokkal akarsz együttműködni? Ezen a "leszólási szokásodon" nem kellene változtatni?

A multik/bérek: mindez igaz, DE TE SE felejtsd, hogy a '90 es években "elcseszett" gazdaságnak nem igazán van más alternatívája. És - bár a vas, és acél országa voltunk - de szovjet vasércporból gyártottuk azt, amit szinte alig vett meg valaki. MÉG A TENGIZ SE KELLETT, VISZONT AZ AMCSIKNAK AZÉRT KELLETT. Jól ki szúrtunk, no nem az oroszokkal, magunkkal. Bezzeg most megint jó az orosz!?.....7

A bankokkal egyet lehet érteni! Ha HAGYJÁK ŐKET, miért ne.....

A bevándorlásról annyi a véleményem:
Ha mi elvárjuk, hogy az ukrán magyarnak fogadja el a magyart, akkor az ukrán se legyen ukrok. Az adok kapok sose vezetett jóra, főleg nem a "KULTÚRNÉPEKNÉL" mert az "okos enged...."
Az ottani helyzetet te ismered jobban, de IGAZ E az hogy az ukrán állam, csak megtűri a kettős állampolgárságot? Ha igen abban az esetben egy rendelettel üldözötté válhat minden ottani magyar?
Ha így van akkor az amit írtál, hogy a KÁRPÁTALJAI MAGYAROKNÁL ilyen ügyben minden rendben van nem igaz.

Viszont, végkép nem értek egyet az utolsó bekezdéseddel!
No nem azzal, hogy ...változásra szükség van....!
Hanem azzal, hogy MILYEN MÓDON! Leírtad, hogy békésen! DE EZ MIT JELENT??
EZT annyian, annyiszor leírták, és most TE, MINT VITÉZ, leszel BÉKÉS????....És vajon hogyan gondolod, pláne, ha az értelmiség java része, olyan, mint ahogy TE LEÍRTAD! Vagy csak SZÓ-SZÓ????
Ennyire LE BECSÜLÖD a többséget? Tovább nem folytatom, mert neked IS megírtam többször, én mint nem gondolkodó, nem is magyar,

Válaszodat várja
-szalontay-

Hozzászólás  

#2 AucklandTransylvan2015 2017-08-28 12:36
vKövér Györgynek abban igazat adok, hogy a magyar értelmiség elgyavult. Még a kiutkereséshez sincs elég batorsaga, de az összefogas ellen van hatalmas egoja. Nem fog össze senkivel!!! Összefognak viszont azok,amazokkal, akiket valamilyen érdek köti a jelenlegi kormanyhoz. Na, ezek aztan sokan vannak, mintha valami emésztögödör lenne, az, amiben vergödnek.

vKGy-nek abban viszont nincs igaza, hogy mégegyszer megprobalna a NEM-esekkel a barsonyos forradalmat!
A NEM-eseknek annyi batorsaga sem volt, hogy megvizsgaljak legalabb az elnöksegi tagokat, nem került-e be közéjük egy-egy rombolo ügynök!

Pedig legalabb az egyikrol van vKGy-nek informacioja, de azt nem meri hangoztatni se!

Nahat akkor ez a formacio is sajat szorakozasukra jott letre!
A párttörvény szandekanak megfeleöen osztodjon a nemzeti oldal. Már van több,mint 300 parlamenten kivüli párt!
Hajrá magyarok!!!
#1 4625, Záhony, Ady E. út 25/bKövér György 2017-08-27 12:12
A többség ellen
Sajnos a társadalmunk politikailag aktív részének csak egy elenyésző hányada bátorkodik/képes a túlnyomó többséggel elfogadott vélemény ellen gondolkodni.
Megérteni, hogy a mostani pártrendszeri államigazgatás elavult, ugyancsak mint a mai értelemben a demokrácia. Minden ország, minden nemzet más demokráciát, más mértékű szabadságot igényel, olyat ami megfelel a saját nemzeti, másokétól nagyon is eltérő mentalitásának, jellemének.
Ha nem lennének „ellengondolkodók” akik eleinte mindig kisebbségbe vannak, megállna az emberiség előre haladása, az „izmusok” egymás utáni váltása.
Általában többnyire a kissebségnek szokott valóban igaza lenni , ők viszik győzelemre az új eszméket, ideológiákat, de... ugyancsak a kissebség dönti meg azokat.

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások