20210419
Last updateH, 21 dec. 2020 2am

rovas logo

2020 december 09, szerda

A beoltott gyerekek jóval több egészségügyi ellátásra szorulnak

Written by

Az International Journal of Environmental Research and Public Health folyóiratban megjelent új tanulmányban a szerzők felfedezték, hogy az oltott gyermekek sokkal több egészségügyi ellátást igényelnek, mint a be nem oltottak. Legalábbis ezt találták a gyermekek egy csoportjáról gyűjtött adatok alapján.

Egy új tanulmány azt állítja, hogy a beoltott gyerekek jóval több egészségügyi ellátásra szorulnak, mint be nem oltott társaik.

Érdekes látni ezt a fajta tanulmányt, tekintettel arra a tényre, hogy hiányoznak azok a vizsgálatok, amelyek összehasonlítják a be nem oltott gyermekeket a beoltottakkal, de ezekből nincs sok. Ilyen tanulmányokat "ritkán végeznek," állítják a szerzők. (1)

A tanulmány arra a következtetésre jutott, hogy "a be nem oltott gyermekek ebben a gyakorlatban általában nem kevésbé egészségesek, mint a beoltottak, és hogy a beoltott gyermekek valóban lényegesen kevésbé egészségesek, mint a be nem oltottak."

Ennek a tanulmánynak az adatforrása az Oregonban, Portlandben található magán Integratív Gyermekgyógyászati intézet számlázási és egészségügyi nyilvántartása volt.
 
A tanulmány hangsúlyozza a további kutatások szükségességét, tekintettel arra, hogy ezen a téren megint alig akad ilyen.

Egyetértenek Mawson és munkatársai 2017-ben tett megállapításaival, akik beszámoltak róla: "További, nagyobb, független mintákat magában foglaló kutatásokra van szükség ezen váratlan eredmények igazolásához és megértéséhez, hogy optimalizáljuk a vakcinák gyermeki egészségre gyakorolt hatását," (2) valamint Hooker és Miller 2020-as eredményeivel, akik azt írták: "További tanulmányokra van szükség a gyermekkori oltással járó egészségi hatások teljes spektrumának megértéséhez". (3)

Ezen fent említett tanulmányok is hasonló eredményekre jutottak.

"A vakcinákat széles körben biztonságosnak és hatékonynak tartják az orvosi közösségben, és a jelenlegi amerikai orvosi rendszer szerves részét képezik. Míg az oltás előnyeit számos tanulmány becsülte meg, a vakcinák emberi egészségre gyakorolt negatív és nem specifikus hatásait nem vizsgálták jól. Legutóbb megállapították, hogy az oltásokra adott egyéni válaszokban eltérések vannak, különbségek vannak az élő és inaktivált vakcinák biztonsági profiljában, és hogy az élő és inaktivált vakcinák egyidejű beadása rossz eredménnyel járhat. Nem publikáltak olyan tanulmányokat, amelyek beszámolnának az oltások teljes kimeneteléről, vagy az oltott személyek összes fertőzésének növekedéséről vagy csökkenéséről," - írják legújabb tanulmányukban a kutatók.

Ez azért fontos, mert bár az oltások bizonyos esetekben védhetnek a célbetegség ellen, de vajon mit okozhatnak nemcsak rövid távon, de hosszú távon is? Fontos kiemelni azt is, hogy más esetekben, például a HPV oltásnál nincs bizonyíték arra, hogy védenének a célbetegség ellen. (4)

Egy másik nagy példa egy 2017-ben publikált tanulmányból származik, amely a diftéria-tetanus-pertussis vakcina (DTP) bevezetését vizsgálta Bissau-Guinea városi közösségében az 1980-as évek elején. Megállapították, hogy a DTP vakcina ötször magasabb mortalitással jár, mint a be nem oltás. A szerzők a következőket állítják:

"A jelenleg rendelkezésre álló összes bizonyíték arra utal, hogy a DTP vakcina több gyermeket ölhet meg más okok miatt, mint amennyit a diftériától, a tetanusztól vagy a pertussistól megment. Noha ez az oltóanyag megvédi a gyermekeket a célbetegség ellen, ugyanakkor növelheti az érzékenységet a nem kapcsolódó fertőzések iránt." (5)

"Az oltásokra vonatkozó engedélyeztetés előtti klinikai vizsgálatok nem tudják kimutatni a hosszú távú eredményeket, mivel a beadást követő biztonsági felülvizsgálati időszak általában 42 nap vagy rövidebb.

A hosszú távú oltásbiztonsági tudomány a forgalomba hozatal utáni felügyeleti vizsgálatokra támaszkodik, olyan adatbázisok felhasználásával, mint az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) és a Betegségmegelőzési Központ (CDC) Oltás Mellékhatási Esemény Jelentő Rendszere (VAERS) és a Vaccine Safety Datalink.

A VAERS egy passzív jelentési rendszer, amelyben Ross (2011) szerint 'a vakcinával kapcsolatos nemkívánatos események kevesebb mint 1% -át jelentik'. A Vaccine Safety Datalink (VSD) elvben az Orvostudományi Intézet (IOM, 2013) szerint felhasználható az oltások és a be nem oltott gyermekek eredményeinek összehasonlítására.

Az IOM ajánlása alapján 2016-ban a CDC fehér könyvet tett közzé (CDC, 2016; Glanz, 2016) az ajánlott gyermekkori vakcinázási ütemterv biztonságosságának tanulmányozásáról. Sajnos a mai napig nem publikáltak olyan tanulmányokat, amelyek összehasonlították volna a beoltott és be nem oltott gyermekek eredményeinek sokféleségét," - mutat rá az új tanulmány.

Az alábbiakban a tanulmány számos érdekes grafikonja látható. A narancssárga vonal a beoltott gyermekeket, a kék pedig a be nem oltottakat jelenti. Az alkalmazott módszerekről, korlátozásokról és egyebekről a tanulmányban lehet olvasni.
 
Az alábbi nyilatkozat Dr. Lawrence Palevsky gyermekorvostól származik:

"Azok a szülők, akikkel New Yorkban dolgozom, és akiket szerte az országban látok, nagyon aggódnak amiatt, hogy elveszítik a jogaikat, hogy a tudományról való tudásukat egy olyan menetrend nyomja el, amely azt mondja, hogy az oltatlan gyermekek problémát jelentenek.

Ebben az országban még nem végeztek megfelelő vizsgálatot a beoltott és a be nem oltott gyermekek egészségi állapotának felmérésre. Több mint 20 éve látok olyan családokat a praxisomban, amelyek az oltásról való lemondás mellett döntöttek, ők a legegészségesebb gyermekek, akiket valaha láttam." (6)

Erről egy hivatalos meghallgatáson beszélt 2019 novemberében, amelyet az alábbi videóban lehet megtekinteni.
 

Forrás: Új világtudat
Beküldte Antal Miklós

 

Megnyitva 543 alkalommal

Hozzászólás   

#1 Az első vakcinázás elindultR Zoltán 2020-12-18 21:54
Az első vakcinázás elindult, tessék jól megnézni, hogy mi lett a vége!

www.youtube.com/watch?v=29YdGyBQB60

Egy Tennessee állambeli kórház ápolója nem sokkal azt követően elájult, hogy megkapta a Pfizer koronavírus vakcináját. Noha percekkel később rendbejött, a szerencsétlen eset újabb csapást mért egy közegészségügyi kezdeményezésre, melynek célja, hogy elősegítse az új oltás iránti bizalmat.

A chattanoogai CHI Memorial kórház egyik nővérmenedzsere, Tiffany Dover az elsők között kapta meg az oltást a létesítményben csütörtökön. De miután beadták neki az első adagot és a jelenlévő média előtt kezdett beszélni, Dover láthatóan zavarodottá vált, és ájulása előtt "nagyon szédült," ahogyan azt egy élő közvetítés rögzítette.

Szerencsére ott volt egy orvos, aki elkapta Dovert, mielőtt a földre esett volna, és néhány perc múlva talpra is állt, és elmagyarázta, hogy a reakció nem ritka az ő esetében.

"Hirtelen elkapott, éreztem, hogy jönni fog," - mondta Dover. "Kicsit dezorientáltnak éreztem magam, de most jól érzem magam, és elmúlt a fájdalom a karomban."

Hozzászólni csak a bejelentkezett felhasználók tudnak

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások