20240420
Last updateCs, 08 febr. 2024 7pm

rovas logo

2011 szeptember 11, vasárnap

Az államadósság csecsszopói

Szerző: Gavallér János

Az élet, a halál után, mint a természet, újjáéled, mert gyermekeinkben, unokáinkban ott a beléjük ültetett világnézet, az eszme, a vérvonal, a hatalomgyakorlás kisajátításának óhajtott vágya – győzni mindenek fölött-, hisz a győztesnek nem kell magyarázkodnia elv. Ím hát itt a mi hibánk: 

Úgy akarunk élni, hogy ne csapjunk be másokat! Ne csapjuk be azokat, akik mindig és minden korban szemrebbenés nélkül becsaptak, kifosztottak, megaláztak.

A magyar úriember módjára fizet!

Jelenleg nincs a világnak másik országa, amelyik tudná csökkenteni az államadósságát. Az USA, Olaszország, Németország GDP arányos államadóssága magasabb, mint magyar, akkor hova az a nagy igyekezet, amely egy életszínvonalban jóval alacsonyabb ország fizetőképességét hivatott reprezentálni. Az ősz folyamán kétszer is csökkenti az államadósságot a kormány!!! Tévedés ne essék, nem a gazdaság növekedése teremt lehetőséget az államadósság csökkentésére, hanem az emberek magán megtakarításait – a magánnyugdíj pénztárak volt vagyonát-, használja fel a kormány arra, hogy elfogadottságát növelje a bankvilágban. A jövő felélése pont így válik valóra és az ellehetetlenített lakosságot, már kevésbé érdekli az állam szuverenitása, hisz értékítélő érzésvilágában évszázadok óta a kiszolgáltatottság kézzel fogható.

Magyarország igazi vezetői sosem feleltek meg a nyugati, erőszak-társadalmak, kívánalom-elvárásainak.(Kivétel Szent István)

A lélekigazság zászlaján, mint az ókorban bekövetkezett törvényszerűségek, - már bizonyosan tudja minden közgazdász-, hogy előbb-utóbb bekövetkezik a hitelnövekedés abba a fázisba, ahonnan nincs visszaút. Ezen törvényszerűség alapján, már közel az idő, amikor el kell törölni a hitelállományokat. Vagy lenyelik a pénzoligarchiák a veszteséget, vagy kicserélődik, akár háborúk által is a pénzoligarchiák részvénytársasága.

A működésképtelen gazdaság nagyobb veszteséget okoz a világgazdaságnak, mint az újra induló átlátható tisztességes hasznon alapuló profit. Természetesen szíve joga egy kormánynak a haldoklók felé mentőövet dobni, de megfontolandó az a lehetőség, hogy a már-már haldokló mentse meg a még viruló, ám kérlelhetetlen erőfölénnyel rendelkező társadalmat. Urak, kötelességünk nekünk csökkenteni azt az államadóssági mutatót, amelyet a világ egyetlen országa sem hajlandó?

2011. 09.10.
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

A hozzászólások lehetősége 2023.11.03-án megszűnt.

Alrovatok

Új írások

Hozzászólások